Bu programı uygularsan cumhurbaşkanı bile olursun Sen bu bahsi geçen kadar ders çalışman imkansız. Hayatını zindan etme, gir çocukluğunu, gençliğini yaşa. Takma tıpı falan
Dostum günlük 8.5 saat çalışma ne demek? Bu fazla değil mi? Bana motivasyonun yüksek gibi göründü fakat o kadar yükseğe istikrarlı şekilde çıkman imkansız. Günde 1-2 saat çalış yapamadığın yeri tekrar et. Bol bol deneme çöz. 12. sınıfta da vitesi artır. Kapasiten de varsa her türlü yaparsın zaten.
Ezber yapma. Gerçekten öğrenmeye çalış. Özellikle sayısallarda bir konuda 5-10 arası soru çöz ve bunları gerçekten anlamaya çalış. Soru tipleri de farklı olsun. Böyle gidersen 8 saat çalışmana gerek kalmaz. Günlük iki saat çalışmayla halledersin. Ben bu çalışma düzenini sadece LYS için uyguladım. O da 3-4 ay kadar. 50000'e girdim. Sen daha düzenli ve uzun süre devam ettirirsen neden daha iyisini yapamayasın?
Ezber yapma. Gerçekten öğrenmeye çalış. Özellikle sayısallarda bir konuda 5-10 arası soru çöz ve bunları gerçekten anlamaya çalış. Soru tipleri de farklı olsun. Böyle gidersen 8 saat çalışmana gerek kalmaz. Günlük iki saat çalışmayla halledersin. Ben bu çalışma düzenini sadece LYS için uyguladım. O da 3-4 ay kadar. 50000'e girdim. Sen daha düzenli ve uzun süre devam ettirirsen neden daha iyisini yapamayasın?
Öncelikle başın sağ olsun kardeşim. Sen isteyince her şey olur. Önemli olan istikrar. Bir konuya çok takılma 5 soruda ben artık buradan soru kaçırmam bir kere tekrar etsem ileride diyorsan o konuyu geç. O konu bitmiş demektir artık. Öte yandan Türkçe ve tarih genelde ezber yapılan şeyler. Nasıl yapabilirsin hiç bilmiyorum inan. Bizim sınav sistemimiz sizinkinden farklıydı. Biz LYS'de matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji sınavlarına girdik sadece. Ama sizi yapmanız gerekiyor sanırım. Dil bilgisinden soru kaçıracağını düşünmüyorum. Paragraf sorularının tek çözümü bol bol kitap okumak ve okuduğunu anlamak. Edebiyat ve tarihte ben ezberime güvenirim bir şekilde aklımda tutarım onları diyorsan yaparsın. Fen kısmına gelirsek. Biyoloji tamamen sözel ve ezber bir ders bana göre. Ve çok da sıkıcıdır. Ama Türkçe ve tarihe göre akılda tutulması daha kolay bence. Kimya karmaşık olabiliyor bazı yerlerde. Ama yaparsın diye düşünüyorum çok zor bir ders değil. Ama fizik insanı bazen çileden çıkartabiliyor. LYS'de 30 fizik sorusundan 28 net yaptım. Ama canım çıktı yapana kadar. Fizikte çok fazla senaryo var. Bir sorudan sana 5 6 soru çıkarabiliyorlar. Fiziği anlarsın formüllerini mantığına yatırırsın ama yine de bir soru gelir basittir formüller önündedir ama çözemezsin. Fiziğin tek yolu bol bol soru çözmektir (bence).