"Bu cihaza bir sürücü yüklenemiyor: AsIO.sys" hatası

eyupayilmaz

Hectopat
Yer
Radyatör Kasabası
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
GoodRam IRDM PRO 8GB Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram (8x2)
SSD veya HDD modeli
Samsung 1TB 980 NVMe 3500MB/3000MB M.2 SSD
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC 12G 12GB GDDR6
Anakart
Gigabyte B450M-H mATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm
Bilgisayarı açtım biraz gezdim, gözüm Windows güvenliği küçük simgesine takıldı turuncu uyarı işareti vardı. Tıkladım, çekirdek yalıtım falan filan bir şeyler diyordu. İnternette araştırdım, kapata tıklayıp yeniden başlatın yazıyordu. Kapata tıklayıp yeniden başlattım ondan sonra bu mesaj gelmeye başladı. Forumda gezdim AI Suite ile geçer diyordu fakat benim anakartım Gigabyte B450M-H olduğu için başka çözüm bulamadım.

1686473255205.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata genellikle ASUS anakartlarda görülürken, Gigabyte anakartlarda da görülebiliyor. Bu hata genellikle AsIO.sys sürücüsü ile ilgilidir. Bu sürücü, ASUS ve Gigabyte anakartlar için bir yazılım paketinin parçasıdır ve anakartın donanımı ile ilgili bilgileri toplar. Bu sorunun çözümü için öncelikle bilgisayarınızı güvenli modda başlatmanız gerekiyor. Daha sonra AsIO.sys sürücüsünü kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
  2. Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
  3. “Sistem Aygıtları” altında “AsusTek Computer Inc.” veya “Gigabyte Technology Co., Ltd.” seçeneğini bulun.
  4. Sağ tıklayın ve “Sürücüyü Kaldır” seçeneğini seçin.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu hata genellikle ASUS anakartlarda görülürken, Gigabyte anakartlarda da görülebiliyor. Bu hata genellikle AsIO.sys sürücüsü ile ilgilidir. Bu sürücü, ASUS ve Gigabyte anakartlar için bir yazılım paketinin parçasıdır ve anakartın donanımı ile ilgili bilgileri toplar. Bu sorunun çözümü için öncelikle bilgisayarınızı güvenli modda başlatmanız gerekiyor. Daha sonra AsIO.sys sürücüsünü kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
  2. Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
  3. “Sistem Aygıtları” altında “AsusTek Computer Inc.” veya “Gigabyte Technology Co., Ltd.” seçeneğini bulun.
  4. Sağ tıklayın ve “Sürücüyü Kaldır” seçeneğini seçin.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bende sistem aygıtları altında AsusTek Computer Inc. yazısı yok. Ana kartım Asus.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı