Bu cümlede anlam bozukluğu var mı?

"Kurucudan bu kuralların dışına çıkabilir veya esnetebilir." sence anlamlı bir cümle mi? Ortak özne kullanılmış.
"Kurucudan izin aldıktan sonra yetkili bu kuralların dışına çıkabilir veya esnetebilir."?
Başka nasil olacak?

"Kurucudan izin aldıktan sonra yetkili bu kuralların dışına çıkabilir veya esnetebilir."?
Başka nasil olacak?
anlaşılmayan şey şu; kurucu da kurallara uyuyor ancak bazı durumlarda kuralların dışına çıkabiliyor.

@Arif Değer "Yetkili kurallara uyuyor ama kurucudan izin alırsa kuralların dışına çıkabiliyor." diye düşündüm ben.

Son düzenleme:
"Kurucu bu kuralların dışına çıkabilir veya esnetebilir." şeklinde olacak. Ortak özne kullanımı var burada. Yüklemi yanlış alıyorsun.
Ben hala anlamadım
"Yetkili" ve "izin alma" kelimeleri neden var cümlede? Daha doğrusu sizin cümlede neden yok?
Ortak özne dediğimiz birden fazla yüklemin bir özneye bağlanması değil midir?
Yetkili neden olmuyor?

Ben hala anlamadım
"Yetkili" ve "izin alma" kelimeleri neden var cümlede? Daha doğrusu sizin cümlede neden yok?
Ortak özne dediğimiz birden fazla yüklemin bir özneye bağlanması değil midir?
Yetkili neden olmuyor?
Cümleyi iki cümlede de yazabiliriz. "Kurucu bu kuralların dışına çıkabilir veya kuralları esnetebilir." ve "İzin aldıktan sonra yetkililer kuralların dışına çıkabilir veya kuralları esnetebilir." "Kuralların dışına çıkabilir veya esnetebilir" kısmında da sorun var. "Kuralların esnetebilir." oluyor ki bu da yanlış.

Ha tamam şimdi anladım, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…