Bu dönem derslerden bir şeyler anlayan var mı?

Makaleler
1
10. sınıf öğrencisiyim ve günde 4-6, 5 saat günlük ders çalışmama rağmen testleri yapamıyorum, beceremiyorum. Sizler bu dönem derslerden bir şeyler anladınız mı?
Cidden kolay konularının testlerini yapamıyorum nasıl ders çalışmam lazım?
Beceremediğim konular:
-Kimya: Mol kavramı.
-Matematik: Çarpanlara ayırma.
Bu konuları yapamayınca moralim bozuluyor ve bu moral bozukluğu eski konuları da unutmama neden oluyor ):

Evet, mol kavramını başta sıkı tutman gerekiyordu çünkü ilerideki konular mol ile bağlantılı gidecek. Çarpanlara ayırma ise 8 ya da 7. sınıfta görmüş olman lazım şimdi anlamaman normal, zaman geçtikçe anlarsın. İlerde çarpanlara ayırmanın tillahını göreceksin şimdi sıkı tut o konuyu iyi çalışmalar...

Öğrenciler veya hocalar ne kadar uğraşırsa uğraşsın yüz yüze kadar verimli olmuyor çünkü mutlaka dersi açıp giden, farklı isimlerle girip dersi sabotaj eden ve bunun gibi sinir bozucu davranışlarda bulunan kişiler oluyor.

Polinomlarda çarpanlara ayırma olacaktı eksik yazmışım özür dilerim.

Sadece biyolijiyi anlamıyorum ben. Benzer ama çoğunlukla yeni bir konu olduğu için zor geliyor.

Polinomlarda çarpanlara ayırma olacaktı eksik yazmışım özür dilerim.
Aslında bakarsan konular birbirine benziyor bu konuları ezber yapsan da olur. ,üniveriste sınavına kadar, Zaten mühendislik gibi bölümler düşünüyorsan gerçek matematiğin "üslü-köklü" sayılar olmadığını anlayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…