Bu dönemde ekran kartı değiştirmek mantıklı mı?

FuryanOne

Hectopat
Herkese marhaba. Elimde RX 590 ekran kartı var. (İşlemcim de R5 2600) Pek çok oyunu 2K yüksek ayarlarda oynayabiliyorum ama mecburen Shadow, ssao ya da benzeri bir opsiyonun kalitesinden ödün vermem gerekiyor ki 50/60 civarı tatmin edici FPS alabileyim. Ayrıca kart çok ısınıp kafa şişiriyor. Eskiden 72'i geçmezdi, yaz gelince oldu 82 derece.

Neyse, bir yanım diyor ki; "hacı git RX 5700 XT ya da RTX 2070S al. neyi bekliyorsun? İleri de dolar yükseldikçe alman daha da zorlaşacak. Hatta belki alamayacaksın."

Diğer yanım diyor ki; ".Ok yeme otur oturduğun yerde. Beş-altı bin lira az para mı? Zaten yeni nesil ekran kartları çıkacak. Ayrıca covid yüzünden yine ekonomi yamulursa FPS'yle mi besleneceksin? Kirayı DLSS'le mi ödeyeceksin?"

Sizce hangisi haklı? İkinci iç sesim biraz gıcık ama mantıklı da konuşuyor deyyus.

Şaka bir yana sanıyorum bu konuda arada kalan tek kişi ben değilimdir. Sizin de görüşlerinizi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese marhaba. Elimde RX 590 ekran kartı var. (İşlemcim de R5 2600) Pek çok oyunu 2K yüksek ayarlarda oynayabiliyorum ama mecburen Shadow, ssao ya da benzeri bir opsiyonun kalitesinden ödün vermem gerekiyor ki 50/60 civarı tatmin edici FPS alabileyim. Ayrıca kart çok ısınıp kafa şişiriyor. Eskiden 72'i geçmezdi, yaz gelince oldu 82 derece.

Neyse, bir yanım diyor ki; "hacı git RX 5700 XT ya da RTX 2070S al. neyi bekliyorsun? İleri de dolar yükseldikçe alman daha da zorlaşacak. Hatta belki alamayacaksın."

Diğer yanım diyor ki; ".Ok yeme otur oturduğun yerde. Beş-altı bin lira az para mı? Zaten yeni nesil ekran kartları çıkacak. Ayrıca covid yüzünden yine ekonomi yamulursa FPS'yle mi besleneceksin? Kirayı DLSS'le mi ödeyeceksin?"

Sizce hangisi haklı? İkinci iç sesim biraz gıcık ama mantıklı da konuşuyor deyyus.

Şaka bir yana sanıyorum bu konuda arada kalan tek kişi ben değilimdir. Sizin de görüşlerinizi almak istedim.
.Ok yeme otur oturduğun yerde. Beş-altı bin lira az para mı? Zaten yeni nesil ekran kartları çıkacak. Ayrıca covid yüzünden yine ekonomi yamulursa FPS'yle mi besleneceksin? Kirayı DLSS'le mi ödeyeceksin?

Hocam sıkıntıya girecekseniz maddi olarak almayın. Ama paranız varsa ben alın derim çünkü ne olursa olsun fiyatların düşeceğini sanmıyorum.

Bence RTX 3060 gibi kartları bekle. Zaten anladığım kadarıyla pek acelen yok. 6 ay kadar sonra 3500-4000TL bandında gelir diye düşünüyorum. Ayrıca RTX 3070 de 2 ay sonra çıkıyor ama onun fiyatı 5500TL bandında olacak. Bunların dışında Kasım ayında indirim de kovalayabilirsin.

Dediğin iki düşünce de doğru. Bu kartı almak için kirayı ödeyemeyecek duruma geleceksen tabi ki alma ama durumun yetiyorsa ekonomi daha fazla kötüye gitmeden RTX 3000 serisinden bir kart alınabilir.

Eğer 1-2 yıl bekleyebilecekseniz bekleyin derim, yok eğer beklemekten kastınız birkaç ay ise ne kadar erken o kadar iyi.

RTX30 serisinin piyasaya çıkmasından önce NVIDIA tarafından piyasanın yeni seriye yönelmesi için RTX20 ve Super serisi çoğu kartın üretimini durduracağını belirtmişti. Bu etmenler ikinci el ve sıfır ürub fiyatlarinda etkili olacaktır. Ayrıca globalde RTX30 giris seviyesi GPU ile eski seri GPU fiyatları neredeyse aynı, bu pazarlama olarak çok nadir görüle bir şeydir. Firmanın kendi ürününü öldürmesinde ki özgüvenin arkası boş değildir diye yorumlanıyor.

AMD tarafında ise bir tweet ile yeni serinin yarın tanıtılacaği konuşuluyor, bana kalırsa AMD tarafinda var olan serilerde fiyatlar çok fazla değişmeyecektir. AMD zaten F/P segmentinde boy gösterdiği için yeni serilerin eski serilerde büyük oynama yapması biraz zor.

Ben empatı yapabildiğim kadarı ile böyle bilinmez bir ekonomik durumda yeni etmenlerin getireceği şeylerin oturmasını beklerdim.

Hiçbir şekilde fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. Gün geçtikçe fiyatlar daha çok artıyor. 2 ay önce baktığım bilgisayarların fiyatları bile 1000 TL kadar arttı. Ekran kartınız 2K ayarlarda bile o FPS değerini veriyorsa değil idare etmek, şükretmenizi tavsiye ederim. Oyunlarda zaten en ideal FPS değeri 60 ve üzeridir. Sisteminizle iyi oyunlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı