Bu Dünya Adil Değil Çocuk

Yer
KaPTaN LeVi
Bir çocuğun daha hayatı başlamadan bitmiş .

Ayağında ayakkabısı bile yok. Kıyafeti bile yırtık. Plastik poşet almış, defterlerini ve kitabını koymuş garibim gidiyor .

Bu dünya da kötülüklerin en büyüğü bence fakir olmak.

Bu çocuğu gören öğretmen veya müdürün de ya da insanın olmaması baya kötü bir dürüm.

Bu da düşenin dostu olmaz sözünün kanıtı o zaman.

Bu çocuk sen de olabilirdin. Hayat bu ne zaman ne olacağın hiç belli olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temsili bir resim mi yoksa sen mi çektin? İstanbul içiyse ve çocuğa ulaşılabilirse elimden geldiğince yardım etmek isterim. Birkaç dayanışma kulübü var. Orada da toplayıp ulaştırırız ilgili kişiye.

Biz de zor şartlarda okuduk ama bu kadar zor görmedik, içim darlanıyor böyle şeyleri görünce. Resimde şımarık bir instaboy/girl değil, hayatın gerçek yüzünü erken yaşlarda yaşayan bir çocuk var. Çok gündeme gelmez böyle şeyler, onlar kadar like almaz.

Son düzenleme:
Yeni değil 2-3 yıldır sosyal medyada var bu fotoğraf.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
https://www.facebook.com/

Facebook gurubun da gördüm. Sonuçta birisi çekmiş. Üzücü bir durum. Bu tür çocuklar her zaman bir yerler de var. İmkanı olan insanlar bu tür fotoğraf çekmek yerine, yardım etmeliler ellerinden geldiklerince

Ayanda ayakkabısı bile yok cocuğun. Bir de yılda 70 bin TL okula veren aileler var

Adalet işte.

Anladım. Yardım etmek güzeldir ancak doğru kişiye yardım etmek güzeldir. İnsanların iyi niyetini sahte görünüşlerle sömürenler de çok günümüzde. Bu tür durumlara insanlardan çok 1. sırada okul yönetimi ve bakanlık yardım etmesi gerekli aslında. Ama gözünü açmaz çoğu kişi böyle durumlara

Allah yardımcısı olsun bu durumdakilerin, pes etmezlerse iyi yerlere gelecek insan tablolarından biriler.

Durumlar eşit ve adil olsaydı, tersi durumunun kötü bir şey olabileceğini algılayamazdık. Kendi imkanlarımızı imkanı olmayanların durumunu eşitlemek için kullanmak zorundayız ama kullanmayanlar yüzünden böyle bir fotoğraf oluşuyor. Senlik benlik bir olay da yok. Biz 5 bilemedin 10 kişiye yardım etsek bile bir şey değişmez. Dünyada parayı israf eden, hava atmak için kullanan, sadece kendini tatmin etmek için kullanan bir sürü şımarık zengin varken böyle bir fotoğraf elbette kaçınılmaz olur. Nüfus arttıkça zenginler daha zengin, fakirler daha fakir olmaya devam edecek ve aradaki uçurum giderek daha da büyüyecek.

Bu gibi resimler çok yüreğimi burkuyor şahsen ilkokul ve lise eğitimim yoksulluk yüzünden sefaletle geçti.İlkokul da nasıl olduysa torpilli zengin ailelerin çocuklarıyla toplandığı bir özel sınıf ortamında büyüyüp her türlü aşağılamaya ve ayrımcılığa da maruz kaldım.Tabi bunların hiç birini aileme anlatamazdım babamı da küçük yaşta kaybettim.Sebepler ne olursa olsun çocuklar her zaman ilgiye muhtaçtır.Bunları duyar amaçlı değil sadece bu resimdeki gibi çocuklara denk gelirseniz küçük, büyük demeden gönlünüzün, durumunuzun yettiği yardımı sağlamanızı herkesten temenni ediyorum.Çocuklar yaşadıkları şeylerin sorumlusu değildir.Bilinçsiz ailelerin, bilinçsiz evlat sahibi olmaları veya hayatlarında türlü talihsizliklerin onları bu durumlara sokması onların suçu değil.Emin olun ufacık bir gülümsemeleri en taş yürekli insanı bile yumuşatan cinsten.Helede zenginin daha çok zengin fakirin daha çok fakir olduğu şu zamanda onlar için çok daha önemli.

Üzgünüm, dünyada adalet yok. Böyle bir yaşamın içinde doğmayı o seçmedi. Barron Trump'da öyle bir yaşamın içinde doğmayı seçmedi. Metrobüse giderken dilenen 7, 8 yaşlarında küçük çocukları görüyorum. Devletin bu konularla ilgilenmesi gerekiyor. Önce okçuluk vakfına (!) sonra da böyle insanlara yardım etmek çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…