Bu hat değerleri ile TürkNet 75 Mbps VAE alabilir miyim?

emirmord

Centipat
Hat değerleri:

=============================================================================
Xdslfwversion: FWVER:5.12.12.0_B_A60901 hwver: T14.F7_0.0.
Line state: Up.
Modulation: Itu g.993.2(VDSL2)
Annex mode: Annex_b.
=============================================================================

Tpstc type: 64/65B PTM TC.

Near-end interleaved Channel Bit rate: 0 kbps.
Near-end Fast Channel Bit rate: 35838 kbps.
Far-end interleaved Channel Bit rate: 0 kbps.
Far-end Fast Channel Bit rate: 6141 kbps.

Near-end fec error Fast: 0.
Near-end fec error interleaved: 0.
Near-end CRC error Fast: 114.
Near-end CRC error interleaved: 0.
Near-end hec error Fast: 0.
Near-end hec error interleaved: 0.
Far-end fec error Fast: 0.
Far-end fec error interleaved: 0.
Far-end CRC error Fast: 0.
Far-end CRC error interleaved: 0.
Far-end hec error Fast: 0.
Far-end hec error interleaved: 0.
DSL uptime: 6 days, 19:10, 22 secs.
DSL activetime: 0 min, 21 secs.

Downstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin downstream: 15.0 DB.
Output Power upstream: 7.2 DBM.
Attenuation downstream: 4.9 DB.

Upstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin upstream: 22.1 DB.
Output Power downstream: 14.2 DBM.
Attenuation upstream: 0.1 DB.

Türk net sitesindeki paket değişikliği yeri: Screenshot

Hattı Millenicom'da sorgullatığımda 79 Mbps kadar diyor Türk net bağlandığında 77897KBPS diyordu kabloda ekler var yaklaşık 20-30 yıllık bakır kablo. Bu kabloyu CAT 6 ile değiştirsem alabileceğim Max hız yükselir mi saha dolabı var evimin 3 bina yanında 53 metre tam uzaklıkta tip 7-a saha dolabı.

Hız testi yaptığımda 4 ping İstanbul içi, İstanbul dışı Avrupa'daki ülkeler dahil Max 60 ping hız sabit 6 Mbps upload 33-34 Mbps download geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Hattınızın hat zayıflaması düşük 4.9 download için konuşuyorum. Sinyal şiddeti ise 15 db makul bir seviye. Ben 2 yıldır TürkNet kullanıyorum hat zayıflamam 2 DB sinyal şiddetim ise 19 db. Max rate 85000 kbps gözükmekte modem arayüzünde ve 85 Mbit hız alabiliyordum paketim 100Mbit'e kadardı. Ek kabloları değiştirerek kayıpsız bir internet alman mümkün bunu hat değerlerine bakarak söyleyebilirim. Fakat Türk Telekom alt yapısı olduğu için bu işin sağı solu belli olmaz.

VDSL bağlantın var, 75 Mbps alabilirsin bu site genellikle doğru sonuç verir.
Site doğru sonucu verebilir fakat işin içinde Türk telekom olduktan sonra kısıtlamalara mağrur kalabilirsiniz. Buyurun ilgili sitede hattımı sorguladığım da çıkan değer ve modem ara yüzünde hat durumum ile aldığım değeri paylaşayım. Not olarak ekleyeyim binaya özel fiber ile geliyor internet ve DSLAM ile VDSL ye çevriliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-05-01-20-17-46.png
    63,9 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_2020-05-01-20-19-00.png
    66,3 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2020-05-01-20-20-27.png
    39,8 KB · Görüntüleme: 55
Sizin santrale olan uzaklığınız ne kadar ? mesela benim FTTC kabin ile aramda 53 metre var

bide turknetin sitesinde akşam saat 8 den sonra 75 mbps paket kayboluyor ama saat sabah 7-8 de geri geliyor acaba santralde yoğunluk olunca hattı mı kısıyor türk telekom

Binaya özel FTTB olarak geliyor internet. Kabin bina girişinde ve bana uzaklığı sadece 15-17 metre. Switch kısıtlaması yapıyor Türk telekom. Daha önce ISS olarak Türk telekom ve 100 Mbps paket kullanıyordum. Ulaşılabilir hız değerim 127 Mbps idi ne zaman ISS değiştirdim ondan sonra hat bu duruma geldi.
Bende de 35 lik paket kayboluyor. Bir yakalasam 35 lik pakete düşüreceğim.

şimdi ben sabah bunu yapsam pakete geçtiğimde kopma olurmu şuan hiç kopma ve ping yok yani bana 65 mbps gelse bile razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…