İnsan doğası gereği fazlasını ister. İhtiyacı kadarına razı olmaz. Olanlar azdır. Geçen TV programı izliyorum çekilse 60.000TL alacak çekilmedi riske girdi bilemedi 15.000TL aldı nasıl üzülüyor. Ulan sanki yıllarca çalışıp emeğinin karşılığını alamıyor yolda yürürken eline o parayı versen sevinçten kendini yumruklar soruyu bilemedi diye hakkı olmayan giden 45 liraya üzülüyor
İhtiyaç neyse o kadar rızk kafidir. Fazlası insanı tembelleştirir. Amaç uğruna ölmek boşa yaşamaktan iyidir. Parasızlıktan daha kötü bir şey var sa o da öldükten bir zaman sonra unutulmaktır.
Şu an paranın önemli olduğunu varsayıyorsunuz diyelim ama gün gelicek o paranın önemi yer değiştirecek. Yaşamınız boyunca girdiğiniz tüm sınavlar bu sıralamayı değiştirecek ve evet para her şey değilmiş diyeceksiniz. Eksiklik neye ihtiyaç duyuyorsa ona şekillenecek. Para basit olduğu için çoğu öncelik buna şekilleniyor fakat başka metalarda var. Bunu kendinize ne kadar erken söylerseniz paranın amaç değil araç olduğunu idrak etmiş olacaksınız. Çok iyi insanlarla da karşılacaksınız illaki fakat ego hepimiz için geçerli. Doğamız gereği önce kendi menfaat ve çıkarlarımızı yönetmeliyiz. E doğal olarak kazık yemek beleş dünyada. Konuyu aileden ya da başka kimselerden iyilik gelmiyor diye genelleme yapmamak lazım. Yeri gelir başka kimse dediğiniz kişi sizin ailenizin yapmadığı iyiliği yapar yine dediğime gelirsiniz. Dünya bu dönüyor. Kendinizi kaybetmeyin yeter.
Paranız olmasaydı. Dead by Daylight oynayacak sisteminiz de olmazdı.
Para önemli ama parayla cidden aile satın alamıyorsun. Ama diğer ihtiyaçlar için para bir araçtır. Bir mekana gittiğinde kendi yediğini içtiğini ödeyecek kadar paran olsun yeter. Gerisi fazla doyumsuzluk oluyor. Sonuçta insan oğlu doyumsuz oluyor.
Bu arada siz şanslısınız. Ben lise de okurken kitabı olmayan insanlar vardı.
Dead by Daylight oyununu düsük ayarlarda oynayacak sistemim her halükarda olurdu. Bakin dediginiz gibi para her sey degilmis
Cok sükür param var ama zengin degilim, huzurum var ama doymus degilim, isim var ama istedigim konumda degilim. (Parami, Huzurumu ve Isimi cok ama cok seviyorum bu arada...)
Bakin negatif yönlerimi sayiyorum. Eski sevgilim bana sürekli bir laf söylerdi aklima o geldi simdi "Insan doyumsuz bir hayvandir" diye. Gercekten öyle ama.