Bu kablolar nedir?

Tek modem kullanacaksanız (zaten o yüzden biraklimis bir kablo payı var) öncelikle fiber optik kablolara kesebilmek için özel ölçülü yan keskiler var öncelikle kablonun dış korumasını onunla soyuyorsun daha sonrasında içerisindeki kablonun kılıfını soyuyorsun en son fiberin aktarımını gerçekleştiren camın dış cam koruması var onu soyup içerisindeki saf cami cikariyorsun bunlar sırasıyla öncelikle 3 mm-12mm ve 8mm ilk kesimyerinden pay bırakılarak kesilecek ardından fiber optik konnektörleri var bundan satın alıp soyulmuş camin en ince yerini içine sokarak tam girdiğine emin olarak klipsini kilitleyip kapağını kapatiyorsun. Fiber bağlantılar günümüzde bir ev kullanıcısının doğrudan bağlantısini yapabileceği bir modeme sahip olma ihtimali çok düşük olduğu için öncelikle fiber transformatöru satın alıp bir ucuna fiber girişi diğer ucuna ethernet girişi sağlayarak dönüşüm işlemini de tamamladiktan sonra modeme ethernet girişini sağlayabilirsiniz. Tabi bu anlattiklarimda çok ince hesaplar var ben yüzeysel anlattım ama ölçümlerinin yapılması falan lazım su, en iyisi riske atmayın az önce dediğim gibi bir bilirkişi tarafından yapılmasını sağlayın.

Son düzenleme:
Bu fiber internette kopma falan oluyor mu?
Ve NetSpeed mi alayım yoksa Türk Telekom mu alayım.
Bu konuları pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Fiber internet kopma ihtimali en düşük teknolojidir.
Türk Telekom ve netspeed arasında tam bir bilgiye sahip değilim fakat bir arkadaşım türk Telekom dan memnundu fakat yine de bu sözlerime fazla itimat etmeyip daha iyi araştır derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı