Aliexpress'ten gelen kargo için vergilerin tekrar arttırıldığını fark ettim. Geçen hafta 4 küsür TL olan sunum ücreti, bugün 5.20TL olarak kesildi. Keşke sadece bu olsa! Dükkana gelen 252TL'lik elektrik faturasının 120TL'si VERGİ. 10.000TL'lik telefonun 3500TL'si VERGİ. 560.000TL'lik Audi Q7 2.0 TFSI'nin 350.000TL'si VERGİ. Tüm kiralara ek %20 VERGİ.
Aklıma gelmeyen daha nicesi.
Kim yiyor bu paraları?
Valla cepteki tüm parayı da alsalar, eğer vergiyle kalkınmaya calisiyorlarsa hiçbir işe yaramayacaktir. O yüzden aksini düşünmeye calisiyorum. Askeri teknoloji üzerine yatırımlar yapılıyor en azından bunun devamı gelmeli, bir yerden başlamak için.
Vergi sistemini biliyorum. Bu kadar vergi nereye gidiyor diyorum. Ben yıllardır elle tutulur bir icraat görmedim. Köprü, havalimanı falan diyip geçiştiriyorlar. Alım gücü çok düşük. Ve bunun üstüne inanılmaz yüksek vergi ödüyoruz.
Bu paraların bir parçasına bile devlet dokunmuyor dokunuyorsa nağmert olayım. Hepsiyle yol yapılıyor sonra yerli yürüyen uçak imalat etme çalışmaları daha dün başladı. Sonra 2 ay önce hıyar fabrikası kuruldu yapay salatalık üretiyoruz. 2 Ay sonra S-999999 füzelerin imalati bitecek. Hemde 9 tane. 2 Füzeyi Afrika' ya, 3 füzeyide Uganda' ya hediye edeceğiz 4 füzede bize kalacak. 3 ülke toplanıp Almanya' yı ittifak olmaya zorlayacağız ve 4 ülke ittifakı kuracağız. Sonra toplanıp para birleştireceğiz ve 4 ülkenin her birine 3 tane beyaz saray yapacağız. Tabi ne kadar saray o kadar korku demek. Amerika ver İngiltere korkup bize zarar vermeyin diye yalvaracak bizde vurmayacağız. Ama Amerika durmaz tabiki. Yine Trump ülkeleri kendine ittifak olmaya zorlayacak ama herkes bizden korktuğu için onlara ittifak olmayacak. Bu sırada Amerika İngiltereye koşacak. Ama bilmiyorki İngiltere çoktan bizim İngiltere ile ittifak olduğumzu. Sonra Amerika' yı yıkacağız ve yurtta sulh cihanda sulh kanunu yerine getirip. Mutlu mutlu yaşayacağız.
Dış borç 450 milyar dolar. Devletin yaptığı harcama çok fazla. Memleketi ne zaman bir liberalciler yönetse 7-8 yıl iyi sonrası çöküş oluyor. Satacak bir şey kalmadı sanırım vergileri dayıyorlar.
Bu planı Cumhurbaşkanımız görse direk bana verir, tüm mal mülk her şeyi. Ayrıca tüm bakanlılkarı kapatır ve Türkiye’yi ben yönetirdim. Sonra Osmanlı'dan daha hızlı çökerdi ülke.