Bu LGS netleriyle nereye gitmeli?

deltawrp

Hectopat
Selamlar, şükür sonunda bitirdik şu LGS'yi, sonuçlarım aşağıdaki gibi.

Doğru/Yanlış
Türkçe: 15/5
İnkılap: 9/1
Din: 9/1
İngilizce: 10/0
Matematik: 17/2
Fen bilimleri: 19/1

Sonuçlar nasıl? Türkçeyi 17 civarına çekebilsem çok mutlu olacaktım ama olmadı işte.
Denizlide oturuyorum başka bir ile mi gitsem yoksa ilden bir lise mi seçeyim?

445 puan falan alıyorsunuz sanırım. Sinav geçen seneye göre zor diyorlar. Yüzdelik diliminiz 3-5 arasında olur tahminen. Iyi denilebilecek bir fen lisesine veya anadolu lisesine yerleşirsiniz muhtemelen.

Kardesim öncelikle büyük tebriklerimi iletirim. İstanbul'da çemberlitaş Anadolu lisesinde okuyan arkadaşlarım var begeniyorlar araştır bence.

Lisede yurtta kalmak zor bir sey. Ben daha iyi bir liseye yerlesebilecekken ailemin yanında kalmak icin bulundugum yerdeki baska bir liseye yerlestim. Evin konforu cok ayrı, tabi ailevi bir problem yoksa. Denizli'de bu yüzdelik dilimde fen lisesi yokmus (daha aşağıda varmis). Iyi denilebilecek anadolu liseleri var. Ille de fen demiyorsan bence ailenin yanında kalip Denizli'de puaninin yettigi en iyi liseye git.

Anadoluya giderim benlik bir sıkıntı yok ama ailem 440 puanlı anadoluya gideceğine 400 puanlı fene git diyor. Fen liselerini aşırı abartıyorlar gözlerinde. Mustafa Kaynak var 420 puan civarına almış 2022'de, instagramda falan sayfaları var güzel bir kültürü var gibi oraya gitmek istiyorum ama ailem pek razı değil gibi.
Bizim okula gel. Gediz Fen Lisesi
Şehirdışı nasıl olur bilemiyorum hocam ya tam emin değilim, çok isterim tabii ama .

Anadoluya giderim benlik bir sıkıntı yok ama ailem 440 puanlı anadoluya gideceğine 400 puanlı fene git diyor. Fen liselerini aşırı abartıyorlar gözlerinde.
Ortam cok onemli. 400 puanlı fen lisesinin adi fen lisesi. Ortaminda emin olun sıkıntı cikaracak tipler vardir. Sirf adi fen olacak diye arkadas ortamindan feragat etmeyin bence.
Mustafa Kaynak var 420 puan civarına almış 2022'de, instagramda falan sayfaları var güzel bir kültürü var gibi oraya gitmek istiyorum ama ailem pek razı değil gibi.
Ikna etmeye calisin. Sonradan memnun olmadığınız bir okuldan nakil aldirirsaniz daha cok sorun yasayabilirsiniz.

Ortam cok onemli. 400 puanlı fen lisesinin adi fen lisesi. Ortaminda emin olun sıkıntı cikaracak tipler vardir. Sirf adi fen olacak diye arkadas ortamindan feragat etmeyin bence.
Hocam benim ilçemde olan bir okul o yüzden az çok biliyorum. Bugun lgs çıkışı sınıf arkadaşlarımızla geziyoruz, (sanırım 9 veya 10. sınıflar) yolda yanımızdan geçerken kızlara laf attılar mesela. Pek iyi bir ortamı olduğunu sanmıyorum. Çok fazla etkinlik olmuyor.

Yakınındaki nitelikli Anadolu lisesi ya da meslek lisesi varsa oraya gideceksin başka neresi var. Uzağa gitme her gün otobüs yorar. Mahallendeki liseye gitmekten başka bir seçenek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…