Şu anda PS5 fiyatları uçmuş durumda ve genel olarak insanlar 2.ele yöneldi, tabii ki memleketim durur mu dolandırıcılar Trendyol dolap, Gardrops, sahibinden gibi yerlere dadanmış durumda. Aşağıda bulduğum bir ilanı göstereceğim. Bu fotoğraflara sahip kimseden alışveriş yapmayın, konsol almayın. Ben öyle dalga geçmek için saf ayağına yattım ve işte kendilerince kurdukları senaryo. Öncelikle aşağıdaki gibi bir ilan karşılıyor.
Bu ilan hala duruyor Gardrops uygulamasında hesabı şikayet edebilirsiniz. Ben ilanı görünce daha önce 50farklı yerdede gördüğümü hatırlayıp dolandırıcımı seçtim. Önce sizi ne yazarsanız yazın WhatsApp'a yönlendiriyor, ne sürprizki WhatsApp numaraları işletme hesabı ve 24saatte bir silinen mesaj özelliği açık ben silinmeyen ksımını ekleyeceğim. WhatsApp'ta kedisiyle poz vermiş bir ablamız var profilde.
Öncelikle pazarlık yaptık ve normalde 38bin TL'ye toplayacağımız seti bize 10bin TL'ye kadar düştü. Bana sahibindenden ilan açacağını söyledi. Ben hangi ildesiniz diye sordum Erzincan dedi ben orada tanıdık var elden alayim diye yalan söyledim ve hemen ama beyefendi ürünü Adana'dan gönderim yapacağım dedi ve bende daha iyi o zaman bende adanadayım dediğimde elden veremem dedi. Zaten aklı başında biri burada dolandırılacağını anlamalı. Daha sonra konuşma şu şekilde döndü(ben o son mesajından sonra bir 2gün beklettim gece uyku tutmayınca bununla eğleneyim dedim)
Arkadaşlar hani teknoloji cahili bile bu linkin sahte olduğunu anlar ama yalan yok taş gibi site yapmışlar fontu bile aynı, e ben anlayınca ürün kodu istedim o neden falan diye sordu ben ısrar edince trip attı canımın içi.
]
Ya yerim seni trip atıyor, resmen dolandırıcımdan trip yedim bir de iyi geceler demiş
bende canımın içi trip atınca biraz sinirlendim patlattım olayı ama pişmanım keşke oy yerim seni trip mi atıyorsun diye uzatsaydım olayı.
Uyarı: Kimse size 2.el olsa bile çiziksiz kutulu TR faturalı bir PS5 setini(TR'de 30k) 10kya vermez. Bu malzemelerin yurtdışısı bile 15k ediyor arkadaşlar. Bir kişi ilanda bu ilandaki fotoyu kullandıysa(genelde bu fotoğraf) veya direkt whatsapa çağırıyorasa üstelik WhatsApp numarası işletme hesabı ise veya siz ürün kodu istediğiniz halde böyle bir linki atıyorsa dolandırıcıdır. 3K fazla verin güvenilir alın.