Neşeli Enginar
Gigapat
- Makaleler
- 23
Daha 18 yaşındayım ve ön yargınız cahillikten başka bir şey değil.
Bak, yine kendini herkesten üstün görüyorsun. Şan eğitimi almadığın gibi görgü eğitimi de almamışsın.Beni destekleyeceğinize videoya 7 dislike atıyorsunuz. En azından Enes Batur gibi yetenek gerektirmeyen işlerle uğraşmıyorum! Benim yaptığımı siz deneseniz yapamazsınız! Herkesde o müzik kulağı yoktur efendim!
Şan eğitimi almamış, aksanı kötü biri olmama rağmen doğuştan gelen yeteneklerimle böyle denemeler yaptığımı varsayarsak, bence kötü değil. Ayrıca sesimin kalınlaşmasına ve tam oturmasına daha var. Daha 18 yaşındayım ve ön yargınız cahillikten başka bir şey değil.
Görgüsüz insanlara ben de görgüsüz davranırım. Keşke şu konuyu buraya değilde, şan hocalarının olduğu bir forum sitesi bulup da, oraya açsaydım şu konuyu. Eğer ben at gözlüğüyle bakıyorsam her şeye, siz de profesyonel gözüyle bakıyorsunuz bana ve baştan hata yapıyorsunuz. 18 Yaşındaki bir erkeğin ses tonu ile, 30-40 yaşında sesi hep aynı mı kalır? Ben bu yaşta doğuştan yeteneğimin farkına varıpta, ağzımdan bu notaları verebiliyorum en azından. Sesimin tonu ince olabilir ki çoğu Tenor'ün sesi ince ve yüksek seslidir, bende bunu yapıyorum. Yani yaşım biraz daha büyüyünce, sesim şu adamın ki gibi olacak aynı şarkı.Bak, yine kendini herkesten üstün görüyorsun. Şan eğitimi almadığın gibi görgü eğitimi de almamışsın.
Tenor sesinin alt dalları da vardır. Tenorün değişik türleri mesela.ALAKASI YOK. Fredie Mercurie de tenor, Prince de tenor, Michael Jackson da tenor, Journey'in vokalisti Steve Perry de tenor. Bu insanlar dünya çapında müziğin kralları. Kimse de ses türlerine laf etmedi. Sesinin türünün ne olduğunun bizim üzerimizde hiçbir etkisi yok. Sert yazıyorum ama duyman için yazıyorum. Eğer sen gelen kötü yorumlarını ses türüne alışık olmadıkları sebebine bağlarsan kendini geliştiremezsin. Kalitesiz mikrofon bir bahane değildir. Günümüzde herhangi bir akıllı telefonun mikrofonu ses kayıt etmek için yeterince elverişlidir. Brutal vokal ile yapılan yorum arasında nasıl bir bağlantı kurdun hala anlamış değilim. Youtube kanalındaki yorumları dikkate almıyorsun. Kötü yorumlar gelmeye devam ettikçe de görmezden geliyorsun.
Beni destekleyeceğinize videoya 7 dislike atıyorsunuz. En azından Enes Batur gibi yetenek gerektirmeyen işlerle uğraşmıyorum! Benim yaptığımı siz deneseniz yapamazsınız! Herkesde o müzik kulağı yoktur efendim!
Şan eğitimi almamış, aksanı kötü biri olmama rağmen doğuştan gelen yeteneklerimle böyle denemeler yaptığımı varsayarsak, bence kötü değil. Ayrıca sesimin kalınlaşmasına ve tam oturmasına daha var. Daha 18 yaşındayım ve ön yargınız cahillikten başka bir şey değil.
Sinirimi bozuyorsunuz ben ne yapayım? Ayrıca sorun sesim tonumda değil mi dediğin gibi?"Ben kötü olabilirim, beni eleştirmeyin, çok güzel olduğumu söyleyin mutlu olayım."
Bu psikolojiyle hareket edersen kendini geliştiremezsin, başarılı olamazsın. Sana videolarının altında sadece aksanının kötü olmadığını, İngilizce dil bilginin çok yetersiz olduğunu, yabancı şarkı seçmenin hata olduğunu söyledik. Sen ne yaptın ? Yorumlarımızı sildin.
Hem diyorsun ki "Herkes gibi kalın sesli değilim, ben azınlığım, özelim. Sizin müzik kulağınız yok, tenor sese alışık değilsiniz." Sonra da diyorsun ki ilerde sesim kalınlaşacak. Kendinle çelişkiye düşüyorsun.
Sorunun ses tipinde olmadığını, insanların bu türe yabancılığı olmadığını, dünya çapında ne kadar ün kazanmış olduğunu söylüyorum. Sen yine aynı bahanelerin ardına sığınıyorsun.
Sana yapıcı eleştiri yapan izleyici kitleye bu tavırla yaklaşırsan o kitle senden uzaklaşır. Beğenmediğin eleştirilere cahil etiketi yapıştırırsan başarısız olmaya mahkumsun. Ve aksine, ön yargılı olan biz değiliz. Sensin.
Kalbim ağrıyor çok kötü. Nasıl açık olmamı bekliyorsunuz?Sizin yaptığınızı yapma gibi bir amacımız yok zaten. Her insanın yetenekleri farklıdır. Eleştirilere açık olmayı öğrenin.
Sence bu adamın yaptığı benim yaptığımdan daha mı iyi?Sizin yaptığınızı yapma gibi bir amacımız yok zaten. Her insanın yetenekleri farklıdır. Eleştirilere açık olmayı öğrenin.