Bu şekilde İngilizce öğrenebilir miyim?

İngilizce dersinin bir süre sonra cidden kolay geldiğini fark ettim ve annem beni kendi üniversite sınavlarına soktu onlardan da 90 gibi bir not aldığını duyunca gittim yabancı kişiler ile ilk Discord üzerinden sonra sesliden konuşmaya başladım. Şu anda internetten sesli konuştuğum bir yabancı arkadaşım var ve ingilizcem pek fena değil yani en azından derdimi anlatıyorum . Oyunlar, diziler ve filmler de yardımcı olabiliyor fakat yatkınlık gerekli ki kelimeler ve yapılar aklında kalsın. Bu şekilde biraz daha kolay olur. Bende kendi ingilizcemi geliştirme olayımı örnek vereyim dedim. İngilizce sevince veya sevmeyince de kolay bir dildir. Alfabe bizimle aynı olduğu için öğrenmesi ve akılda tutması daha kolay. Bu yüzden kendini adayınca kısa bir sürede B1 seviyesine ulaşmak mümkün bence.

Ara sıra çeviri yapıyorum. Hafif ingilizce seviyesi olan hikaye tabanlı oyunları oynuyorum. Arada yabancılarla sohbet ediyorum. Yabancı dizi film de izliyorum.
Kelime bilgisine özellikle oyunların çok katkısı oluyor(kendim için öyleydi) akıcı konuşmak için de ingilizce bir şekilde sohbet etmek önemli mesela ben ara sıra İngilizce şekilde kendi kendime konuşuyorum normalde kendi kendime Türkçe bir şekilde kuracağım cümleleri İngilizce olarak kuruyorum

Ben oyun oynayarak ve 2000'lerin Anadolu lisesi eğitimi ile öğrendim. 2013'ten beri YDS'ye giriyorum bir iki senede bir, 80 - 90 arası gidip geliyorum. Çalıştığım işte yabancı müşterilerle iletişim kurarken de zorlanmiyorum, iş maili veya resmi yazılarda da zorlanmiyorum. Dile aşinalık hayata entegre ederek gelişiyor. Oyunla dizi filmle, ilginizi çeken her şeyi o dilde takip ederek dil öğreniyorsunuz aslında.

Ara sıra çeviri yapıyorum. Hafif ingilizce seviyesi olan hikaye tabanlı oyunları oynuyorum. Arada yabancılarla sohbet ediyorum. Yabancı dizi film de izliyorum.
Youtube'tan İngilizce a1 diye başla cümle kurma yapılarını öğren, google'a İngilizce en çok kullanılan, temel ve a1 kelimeler yaz ve konusmani geliştirmek için de kesinlikle ve kesinlikle cs:go oyna. B2 İngilizcem var ve çok akıcı bir şekilde konuşuyorum en büyük sebebi de cs:go'dur çünkü sürekli takımına bilgi vermek zorundasın ama tabi şunları yapma 1 long 1 short falan gibi infolar verme mesela come with me, stay there veya there is/are enemy/enemies in long falan gibisinden kısa kısa cümleler kurabilirsin bunlar zamanla akici bir şekilde daha uzun kendiliğinden gelecek. Amacın sadece info vermek olmasın. Mesela İngilizce bir şekilde şu şu silahları alırsak şurayı daha iyi savunabiliriz veya smoke molotof alın bu sayede zamanlarını harcarız gibisinden basit kısa iyi cümleler kurabilirsin. Bu yollardan ben de geçmiş bir kardeşin olarak bunları önerebilirim. Ben de ayni senin gibiydim kelime bilgim vardı ve birçoğunu oyunlardan öğrenmiştim ama nasıl cümle kurulacağını bilmiyordum bu yüzden özel kursa gittim ama Youtube'tan birkaç video izlediğimde de özel kurstan bir farkı olmadigini anladım o yüzden dediklerimi yaparsan zamanla gelisecegini düşünüyorum. Mesela İngilizce a1 1. Bölüm falan diye videolar vardır sırasıyla o serileri izle ve notlar al ve günün sonunda öğrendiğin konuyla ilgili kendi içinden 4 5 tane cümle kurmaya çalış sürekli kendi kendine diyaloglar kurarak pratik yap. Şu an Almanca öğreniyorum ve B1 seviyesindeyim ayni İngilizce'den gectigim aşamaları Almanca için de uyguluyorum ve iyi gidiyor. Bu kadar senin için yazdım okumazsam tten basarım hadi kolay gele.

Eğer İngilizce öğrenmek ya da ingilizceni geliştirmek istiyorsan can değer'in anlattığı taktiği uygulayabilirsin. Ek olarak ya İngilizce konuşulan bir ülkeye gidebilir ya da yabancı insanların olduğu birkaç Discord sunucusunda takılabilirsin. İyi günler.

Ara sıra çeviri yapıyorum. Hafif İngilizce seviyesi olan hikaye tabanlı oyunları oynuyorum. Arada yabancılarla sohbet ediyorum. Yabancı dizi film de izliyorum.

Ben Xbox One de RDR2 oynuyorum oyun İngilizce Xbox olduğu için bazen altyazıdakiler bildiğim kadarıyla ceviriyorum ama şimdi tam olmasa da ne dediklerini anlayabiliyorum oyunun hikayesine hakim olabildim. Bence oyunların yararı fazla

Bence güzel yöntemler. Fakat dilin yapısını ve kurallarını anlamak için ders de almanı öneririm. Ders almıyorsan bile Duolingo kullanabilirsin. Bence oldukça basit bir şekilde dilim yapısını öğretebiliyor ben severek kullanıyorum.

Ara sıra çeviri yapıyorum. Hafif İngilizce seviyesi olan hikaye tabanlı oyunları oynuyorum. Arada yabancılarla sohbet ediyorum. Yabancı dizi film de izliyorum.

Bir yere kadar evet bir yerden sonra ilerlemiyor daha.

Bu dediklerini yap ve yabancılarla sohbet et 2 yılda rahat öğrenirsin gayret edersen 6 ayda bile öğrenebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…