Bu sene ve gelecekte OBP gerçekten önemli mi?

xYper7

Decapat
Daha fazla  
OBP, öğretmenlerin bahsettiği kadar önemli mi? Önemli veya önemsiz bana sayılarla, somut verilerle açıklayabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
OBP, öğretmenlerin bahsettiği kadar önemli mi? Önemli veya önemsiz bana sayılarla, somut verilerle açıklayabilir misiniz?

Bu siteye gir ve kaç net yapıyorsan bir 10 OBP ile bir de 100 OBP ile dene farkı görürsün.

Evet, hatta genelde insanlar garanti olsun diye 1 üni yazmaktansa mezun senelerinde obp'leri yanmasın ve yaptıkları netten bağımsız daha düşük sıra elde etmeme adına tercih yapmadan tekrar hazırlanırlar. Sıralamaların üzerinde çok büyük etkisi var obp'nin

Kesinlikle! OBP en iyi ise 5 binden fazla kişinin önüne atlayabilirsin.Ayni zamanda kötü ise 5 binden fazla kişinin arkasına düşebilirsiniz!

OBP'nin sıralamayı ne kadar geri veya ileri atacağı sınavdan sınava, yığılmanın nerede olduğuna göre değişir. Ancak yüksek olan düşük olanın önüne geçiyor.

Canlı örnek: Ham sıralamam 7500 civarı geldi sınava girdiğim yıl. Ancak 84.5 OBP işin içine girip beni 3000 kişi geriye attı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi o yıl 8000 civarında kapattı.

Evet, hatta genelde insanlar garanti olsun diye 1 üni yazmaktansa mezun senelerinde obp'leri yanmasın ve yaptıkları netten bağımsız daha düşük sıra elde etmeme adına tercih yapmadan tekrar hazırlanırlar. Sıralamaların üzerinde çok büyük etkisi var obp'nin
Obp kırılmasını engellemek için mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı