Bu sıralar bilgisayar toplanır mı?

ConTroller

Hectopat
Daha fazla  
Bu sıralar dolar artışta. Yakında RTX 3000 serisi de çıkacak. Ama doların artışı beni endişelendirdi.

Geçmişte RTX 2080 Super ve Ryzen 7 3700X bilgisayar almıştım, fakat gelir gelmez RTX 3000 çıkacak diye iade etmiştim. Şimdi RTX 3000 serisi ertelencek deniyor. Üstüne üstlük dolar artıyor. Sanki dünyanın düzeni ben adam gibi bir bilgisayar almayayım diye değişiyor.

Sizce şimdi bu şansımı tekrar denemeli miyim? Sizce beklemek kötü bir fikir mi?

Bu ortamda acil ihtiyaç dışında para harcamak mantıklı değil.
Hemen şuan tek bilgisayarım GT 630 2GB DDR3 ekran kartına sahip, işlemcim ise AMD Athlon X4 740.
İkisi de berbat, ve çok yavaşladı şu sıralar. İstediğim hiç bir oyunu sıkıntısız oynayamıyorum.

Fakat sizce RTX 3000 beklenir mi? Şu sıralar çok sıkıntı çekiyorum.

Bence beklenir. Zararınız olmaz çünkü RTX 3060 tahminimce ne az 2070S gücünde olacak.

Ekran kartı için bekleyip diğer bileşenleri şimdiden alabilirsiniz. Geçici olarak ikinci el GTX 570 gibi bir kart alabilirsiniz, 30 serisi çıkınca satarsınız.

Peki laptop mu almalıyım masaüstü mü sizce?
Bütçem masaüstü için 13400~tl ufak artırmalar olur, eğer laptop almak daha iyi olacaksa monitörümü (Samsung QLED Curved 144hz FHD Gaming Monitor) 1350TL'ye satıp bütçemi daha çok artırabilirim.
Laptop almayı çok istiyorum fakat RTX 3080 gibi özellikler istediğimden bütçemi çok aşar diye düşünüyorum.
Monitörümü hiç kullanmadım fakat bir kere kutusunu açıp bakmak istemiştim. Sadece bir kez açıldı ve bakıldı, ki zaten o bant kesildiği için maalesef ikinci el deniyor galiba

Amacınız oyun oynamak ve taşınabilir bir sisteme ihtiyacınız yok ise kesinlikle masaüstü almalısınız. Aynı fiyata çok daha iyi performans alırsınız ama taşınabilir sisteme ihtiyacınız varsa laptop alınır.

Monitör 1080p olduğu için 30 serisinde 3060 gibi bir kart size fazla bile gelecektir. RTX 2080'e yakın bir kart olur 3060. Geçmişte de bu şekilde oldu genelde.
1060-980 1080-2060 gibi...

Aynen, geçmişte bu şekilde olduğunu görmüştüm bende, büyük bir ihtimalle 3060 2080 dengi olacaktır.

Fakat ben yaklaşık 3-4 sene boyunca tüm oyunları ultra grafikte en az 60FPS civarında FHD çözünürlükte oynamak istiyorum, ve bunun için en az XX80 ekran kartları işimi görecek. Ultra grafik takıntım olduğu için böyle konfigürasyonda bir sistem almak zorundaymış gibi hissediyorum. XX70 bile beni götürmeyecektir

Yani siz bilirsiniz ama bence 3060 bile FHD Ultra grafiklerde 3 yıl sizi götürür.
Tabii ki bütçenizin elverdiği en üst kartı almak her zaman mantıklıdır.

Yani siz bilirsiniz ama bence 3060 bile FHD Ultra grafiklerde 3 yıl sizi götürür.
Tabii ki bütçenizin elverdiği en üst kartı almak her zaman mantıklıdır.
Ama dediğim gibi ultra grafik takıntım olduğu için biraz sıkıntı çıkaracakmış gibi görünüyor. Şuan bile ultrada açmıyor diye 2010 oyunu yüklemiyorum yüklersem çok düşük çözünürlüklerde oynuyorum ultra açsın diye. Bilmiyorum tuhaf hissettiriyor beni düşük grafikler sanki alt seviye birisiymişim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…