Bu yaşta bu stres fazla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar artık cidden bıktım. Yaşım 14, gözlük takıyorum ve numaram epey fazla. Bu da beni çok üzüyor. Geçen sene numaram 5'Ti. Bu yıl ne hiç bilmiyorum. Allah bilir. Bir yandan bu gözlük numaranın büyüklüğü gözlüğünü cikarttigim an dünya gerçekten bambaşka. Sadece bunu gözlük takanlar anlar. Gözümde hasar varmış ama ben yine de ekrana bakmaktan kendimi alıkoyamiyorum. Bir yandan LGS'ye girdim yerleşme stresi, bir yandan istediğim lisenin gelmesi imkansiz gibi bir şey. Vallahi bıktım artık. Etrafımdaki bazı nefret ettiğim insanlar benimle sırf tipim yüzünden dalga geçiyorlar. İlk zaman çok takmıştım ama şimdi takmıyorum. Neyse, demem o ki bize bu yaşta bu kadar stres fazla. Çocukları yeteneğine göre göndereceğine saçma bir sınav yüzünden gönderiyorlar. Gerçekten yazık. Diyeceğim bu kadar.

Eğer öğrenci sayısı fazla ise bu öğrencilerin en başarılı olanlarının seçilmesi gerekir. Bunun için de bir sınav kaçınılmaz. Sınavsız hayatlar sadece ütopyalarda olur. Bu gerçeklerler yaşamaya alışın.
Liseye girmek için bir sınavın olması aşırı saçma
İsteyenler sınavsız da yerleşebiliyor zaten. Ek olarak sınavlara saçma demek onlardan kurtulmanızı sağlamaz.

Bence sadece bu sene 8.sınıf 1.dönem 2.dönem düzgünce sınav yapıp sonrada tüm liseleri LGS puanına göre değil de 8.sınıf ortalama ya göre yapıp öyle alsaydılar daha mantıklı olurdu.

Derdini psikoloğa anlat.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…