Bu yıl 93.8500 OBP isteyen okul OBP'si seneye düşer mi?

Barkin_149

Centipat
Daha fazla  
Selam 2023 LGS tayfayım benim OBP 91.6000 ama istediğim okul 93.8500
Şimdi bize 6. sınıfta ek puan vermişlerdi pandemi yüzünden, seneye OBP düşer mi?
Hadi düştü diyelim istediğim okul 90 oldu peki ben bu 90 puanla mı okula girerim yoksa eski 93.8500 puanla mı giderim? Eğer 90 olursa seneye kaydımı aldıracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam 2023 LGS tayfayım benim OBP 91.6000 ama istediğim okul 93.8500
Şimdi bize 6. sınıfta ek puan vermişlerdi pandemi yüzünden, seneye OBP düşer mi?
Hadi düştü diyelim istediğim okul 90 oldu peki ben bu 90 puanla mı okula girerim yoksa eski 93.8500 puanla mı giderim? Eğer 90 olursa seneye kaydımı aldıracağım.
Bu belirlenen puan o sene okula son giren kişinin ortalaması üzerinden belirleniyor. Yani her sene sabit kalacak diye bir şey yok. Her sene farklılık gösterebilir. O yüzden tam olarak şu şekilde veya bu şekilde olacak diye bir şey söylememiz mantıksız olur. Her şey olabilir.

Bu belirlenen puan o sene okula son giren kişinin ortalaması üzerinden belirleniyor. Yani her sene sabit kalacak diye bir şey yok. Her sene farklılık gösterebilir. O yüzden tam olarak şu şekilde veya bu şekilde olacak diye bir şey söylememiz mantıksız olur. Her şey olabilir.
Hayır biliyorum mesala obp puan o yıl düştü geçebilirmiyim

Onu öğrenciler belirler en son girenin obpsi olur okul için. Düsedebilir yukseledebilir.
Hayır biliyorum da 2024 te böler düşerse 2024 obp söylemi gireceğim onu diyorum

Hayır biliyorum mesala obp puan o yıl düştü geçebilirmiyim

Hayır biliyorum da 2024 te böler düşerse 2024 obp söylemi gireceğim onu diyorum
Bu MEB veya herhangi bir kurum tarafından belirlenen bir şey değil dediğim gibi. Oraya son giren öğrenci tarafından oluşturuluyor. Düşebilir, nötr kalabilir, veya yükselebilir. Net bir şey söyleyip hayal satmamak en doğrusu. Siz çalışıp elinizden geleni yapın. Gerisi gelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı