Buds FE nasıl şarj edilir?

Erdem1254

Hectopat
Enes özen; eski bir videosunda batarya sağlığı için kutuyu şarj ederken kulaklıkları çıkartıp edin çünkü kutu şarj olurken bir yandan da kulaklıkları şarj ediyor demişti. Kutudan çıkan kılavuzda ise kulaklıkları kutuya koyup, kutuyu şarj edin diyor. Sizce en mantıklısı hangisi, ayrıca kulaklığın şarjı varken kutuya bırakıp kutuyu şarj etmek ne kadar mantıklı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240927-183328_Gallery.jpg
    Screenshot_20240927-183328_Gallery.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 67
Çok fazla fark oluşturacağını sanmıyorum ama kulaklıkları çıkartıp şarj etmek pil sağlığı için gayet mantıklı. Kulaklıklar ile beraber şarj edilirken düşük voltajlı adaptörler kullanılabilir ve ya varsa, PC üzerinden şarj edilmesi daha iyi olur.

Ben Buds 2 Pro kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır kulaklıkları kullanmadığım zaman kutunun içindeyken şarj ettim hiçbir sorun yok şu ana kadar batarya performansı aynı kulaklıkların.

Enes özen; eski bir videosunda batarya sağlığı için kutuyu şarj ederken kulaklıkları çıkartıp edin çünkü kutu şarj olurken bir yandan da kulaklıkları şarj ediyor demişti. Kutudan çıkan kılavuzda ise kulaklıkları kutuya koyup, kutuyu şarj edin diyor. Sizce en mantıklısı hangisi, ayrıca kulaklığın şarjı varken kutuya bırakıp kutuyu şarj etmek ne kadar mantıklı?
Bugüne kadar kendi Buds kulaklığım için böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti. Direk kulakları içindeyken şarj ettim hep. Sizin dediğiniz daha mantıklı olabilir, kulaklıkların bataryalarını %99 a düştükçe tekrar doldurma döngüsünden kurtarmış olursunuz.

Çok fazla fark oluşturacağını sanmıyorum ama kulaklıkları çıkartıp şarj etmek pil sağlığı için gayet mantıklı. Kulaklıklar ile beraber şarj edilirken düşük voltajlı adaptörler kullanılabilir veya varsa, PC üzerinden şarj edilmesi daha iyi olur.

Bende orijinal 15 wattlık Samsung adaptör ve Baseus'un kablosu var, kulaklıkları çıkarıp şarj etsem sorun olmaz değil mi?

Bugüne kadar kendi Buds kulaklığım için böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti. Direk kulakları içindeyken şarj ettim hep. Sizin dediğiniz daha mantıklı olabilir, kulaklıkların bataryalarını %99 a düştükçe tekrar doldurma döngüsünden kurtarmış olursunuz.
Ben Buds 2 Pro kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır kulaklıkları kullanmadığım zaman kutunun içindeyken şarj ettim hiçbir sorun yok şu ana kadar batarya performansı aynı kulaklıkların.
Bende kulaklıklar kutuda iken şarj ediyorum şarj ettiğim zamanın hiçbir önemi yok kılavuzu uyun çok da dert etmeyin.
Hepinize teşekkür ederim.

Ama şöyle de bir durum var şimdi, kutu şarjda olmasa da zaten kulaklıklar bu döngüyü normalde de hep yaşıyor kutunun içinde beklediği süre zarfında. Bu yüzden aşırı bir fark olacağını sanmıyorum, uğraşmayın bence. Bu bakış açısı ile kulaklıkları sadece şarj etmek için kutusuna koymanız gerekir.

Ama şöyle de bir durum var şimdi, kutu şarjda olmasa da zaten kulaklıklar bu döngüyü normalde de hep yaşıyor kutunun içinde beklediği süre zarfında. Bu yüzden aşırı bir fark olacağını sanmıyorum, uğraşmayın bence. Bu bakış açısı ile kulaklıkları sadece şarj etmek için kutusuna koymanız gerekir.
Siz de haklısınız, en azından kulaklıkların şarjı yüksekse ve kullanacaksak kutuya gerek koymaya gerek yok diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı