Iyi sosyaller hepinize. Bir suredir okul falan filan derken laptopa ihtiyacım dusup masaustu bilgisayarimi satip bir Gaming laptop almistim. Yakindan laptoptan bikmaya başladım ve yine masaustune donmek istiyorum ama laptopu da satamam o yuzden basit, bütçe dostu, masaustu Gaming bilgisayarima ozlemimi giderecek bir şey toplamak istiyorum.
Islemci olarak R5 5500, ekran karti olarak ise RX6600 almaya karar kildim. Kasa olarak da kucuk ve basit bir şey olmazsa yerim yok o yuzden Thermaltake Versa H18 almayi dusunuyorum. Depolama olarak ya 512 ya da 1000 GB SSD kullanacagim 16 GB da RAM olacak. Buraya kadar her şey hos ama anakart secme mevzusunda takildim kaldim. ASRock, MSI gibi firmalarin B550M gibi kartlari dusunuyordum ama her birini arastirdikca birilerinin agir agir gomdugunu goruyorum. Bu da beni sogutuyor tabii. Hangi karta yonelsem birileri bir kusurunu Yuzu'me Yuzu'me vuruyor. Daha once boyle bilgisayar toplamis arkadaşlar varsa oneride bulunabilirler mi? Anakarttan dolayi yiyecegim kisitlamalar (overclocking kisitlamalari gibiler) falan ne kadar etki eder? RDR2, Cyberpunk 2077, CoD MW/MWII/Warzone, Ready or Not gibi oyunlari daha cok oynuyorum, bunlara etki ederler mi?
Bir de ek olarak yazilim muhendisligi okuyorum, ara sira bu bilgisayarda da kod yazip gelistirmeyi dusunuyorum. O yuzden sunun yerine bunu kullansan daha iyi olmaz mi sanki dediginiz parcalar var mi?