Büte girmek için ortalama kaç olmalı?

Krantee

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben ege üniversitesinde okuyorum. Bir dersten büte kalmam için ortalamamın kaç olması gerekiyor? Henüz birinci sınıftayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle uzem 50, genel dersler 60 oluyor ortalaman altinda kalirsa büte kalıyorsun ama universiteden universiteye değişir ondan sitesinden araştır.

Teşekkürler.

Bütünleme sınavına girmek için alt sınır yoktur. Bütünleme sınavı final sınavının yerine geçer. Eğer devamsızlıktan kalmadıysanız ve final sınavına girme hakkınız varsa ve final sınavından kalmışsanız, bütünleme sınavına girme hakkına sahip olursunuz.

Bizim üniversitede isteyen herkes girebiliyor.

Finalde aldığınız not geçer notsa bütünlemeye giremezsiniz. Bu üniversiteden üniversiteye değişmez. YÖK kuralıdır bu. Belki devamsızlık kuralı değişebilir, ama onu da hiç sanmıyorum. Bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor bence.

Bölüm sekreteriyle ya da danışman hocanızla görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır. 45-50-55-60 olabilir geçme notu. Aynı zamanda çan eğrisi de olabilir. Bunu biz bilemeyiz. Aynı okulda olup farklı fakültelerde bile farklar olabiliyor. Forumda aynı üniversite ve fakülteden birini bulmadan kesin cevap alman zor.
Edit : Sistemden bak FF veya FD ise büte kalmışsın demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…