Büyük ekranlı tablet önerisi

• Konuyu başlatan Arel1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.116

Arel1

Hectopat
Merhaba, tablet bakıyoruz ve tek beklentimiz ekranın büyük olması. Oyun v.s. oynanmayacak sadece video ve belgeler görüntülenecek. Boyutunun 14 inç olması isteniyor.
Bu şekilde bir tablet buldum, 6500mAh bataryası da mevcutmuş. Sizce bu batarya, bu cihaz için yeterli mi ve almaya değer bir cihaz mıdır?
Bütçem net değil, bu seviyelerde kalmayı düşünüyorum, gelen önerilere göre bütçeyi, söylenen modellere göre biraz daha arttırabilirim belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, tablet bakıyoruz ve tek beklentimiz ekranın büyük olması. Oyun v.s. oynanmayacak sadece video ve belgeler görüntülenecek. Boyutunun 14 inç olması isteniyor.
Bu şekilde bir tablet buldum, 6500mAh bataryası da mevcutmuş. Sizce bu batarya, bu cihaz için yeterli mi ve almaya değer bir cihaz mıdır?
Bütçem net değil, bu seviyelerde kalmayı düşünüyorum, gelen önerilere göre bütçeyi, söylenen modellere göre biraz daha arttırabilirim belki.
14 inch için o pil tam fiyasko.
Maximum 5 saat gider gitmez!
7500-8500 alacağınız tabletten bekletiniz olmasın..

14 inch için o pil tam fiyasko.
Maximum 5 saat gider gitmez!
7500-8500 alacağınız tabletten bekletiniz olmasın
Bu bütçeler de önerebileceğiniz başka bir tablet modeli var mıdır peki?
Eğer tablete göre çok hafif ve varsa da dokunmatik ekran özelliği olan bir laptop varsa onu da düşünebiliriz.
Ayrıca, bu modelin batarya kapasitesi dışında başka fiyasko diyeceğiniz tarafı varmıdır?

Son düzenleme:
Redmi Pad Pro al üzmez 8 GB RAM Snapdragon 7sGen2 kendi tabletim iyi

Bu tabletler jenerik ürünler ve pil boyutu o ekran için tam anlamıyla korkunç denilebilir. Anladığım kadarıyla tek derdiniz ekran yoksa en iyi öneri değil ama ikinci elden 12.9 inç 1. veya 2. nesil (ikinci nesil daha mantıklı 120Hz panel olması lazım) iPad Pro alın derim bulması en sağlıklı cihaz (alım satım için 32 GB Pro 1'i 5500'e almıştım aralık gibi kardeşim ikinci monitör olarak kullanıyor el koydu sattırmadı bile bana, ucuza bulmak mümkün eski olduklarından yani). Samsung'un ikinci elden Tab Sx Plus'larını da bulabilirseniz ekran boyutu olarak aradığınızı sunacaktır Ultra'ları daha büyük ama ikinci elde bile 11K'dan daha pahalı olurlar, bulma şansınız çok düşük ama Galaxy View T677'i bulursanız 18.4 inç olması lazım bu modelin ekranının. Biraz daha ekran boyutunu bırakırsanız Poco Pad veya Redmi Pad Pro (aynı cihazlar) memnun bırakır, biraz bütçe yükseltirseniz Galaxy Tab S9 FE olabilir. Büyük cihaz olarak bu bütçede en bulması kolay cihazlar 1/2. nesil iPad Pro'lar ama bu cihazlarda hem eskiler hemde orijinal ilk nesil Apple Pencil dışında neredeyse hiçbir jenerik kalemle çalışmıyorlar (çalışanları da yine çok ekonomik değiller), ekranları kronik sorunlu beyaz veya sarı nokta oluşturmaya meyilli (çalışmasını etkilememekte ancak belirtmekte fayda var, ben olmayanına denk geldim) ve 10 veya 8 senelik cihazlardan bahsediyoruz pil sağlıkları genellikle 70-80 civarlarında olacaktır (ayarlardan görünmez 3uTools'la falan kontrol gerektirir) değişim isteme şansı var alacağınız cihaza göre. Galaxy Tab S6 serisinden sonra alacağınız herhangi bir Samsung tabletinde bu kuşkuyu genel anlamda yaşamazsınız daha yeni olacaktır en azından, başka markalarında diğer boyutlarda ürünleri var ancak gerçekten işlem gerçekleştiremeyecek olanları saymazsak genel anlamda ikinci elde bütçenize uymazlar.
Sıfır niye bakmadığımı da açıklamam gerekirse o devasa cihazlar sıfır bütçede yoklar, jenerik cihazları almayın aldırmayın bu bütçede hiç gerek yok değmez.

Bu tabletler jenerik ürünler ve pil boyutu o ekran için tam anlamıyla korkunç denilebilir. Anladığım kadarıyla tek derdiniz ekran yoksa en iyi öneri değil ama ikinci elden 12.9 inç 1. veya 2. nesil (ikinci nesil daha mantıklı 120Hz panel olması lazım) iPad Pro alın derim bulması en sağlıklı cihaz (alım satım için 32 GB Pro 1'i 5500'e almıştım aralık gibi kardeşim ikinci monitör olarak kullanıyor el koydu sattırmadı bile bana, ucuza bulmak mümkün eski olduklarından yani). Samsung'un ikinci elden Tab Sx Plus'larını da bulabilirseniz ekran boyutu olarak aradığınızı sunacaktır Ultra'ları daha büyük ama ikinci elde bile 11K'dan daha pahalı olurlar, bulma şansınız çok düşük ama Galaxy View T677'i bulursanız 18.4 inç olması lazım bu modelin ekranının. Biraz daha ekran boyutunu bırakırsanız Poco Pad veya Redmi Pad Pro (aynı cihazlar) memnun bırakır, biraz bütçe yükseltirseniz Galaxy Tab S9 FE olabilir. Büyük cihaz olarak bu bütçede en bulması kolay cihazlar 1/2. nesil iPad Pro'lar ama bu cihazlarda hem eskiler hemde orijinal ilk nesil Apple Pencil dışında neredeyse hiçbir jenerik kalemle çalışmıyorlar (çalışanları da yine çok ekonomik değiller), ekranları kronik sorunlu beyaz veya sarı nokta oluşturmaya meyilli (çalışmasını etkilememekte ancak belirtmekte fayda var, ben olmayanına denk geldim) ve 10 veya 8 senelik cihazlardan bahsediyoruz pil sağlıkları genellikle 70-80 civarlarında olacaktır (ayarlardan görünmez 3uTools'la falan kontrol gerektirir) değişim isteme şansı var alacağınız cihaza göre. Galaxy Tab S6 serisinden sonra alacağınız herhangi bir Samsung tabletinde bu kuşkuyu genel anlamda yaşamazsınız daha yeni olacaktır en azından, başka markalarında diğer boyutlarda ürünleri var ancak gerçekten işlem gerçekleştiremeyecek olanları saymazsak genel anlamda ikinci elde bütçenize uymazlar.
Sıfır niye bakmadığımı da açıklamam gerekirse o devasa cihazlar sıfır bütçede yoklar, jenerik cihazları almayın aldırmayın bu bütçede hiç gerek yok değmez.
Uzun uzun yazmışsınız, ilgilenen diğer arkadaşlara da ayrıca size de teşekkür ederim.

Linkini paylaştığım tabletin pil kapasitesi dışında başka ne sorunları olabiliyor? Yani jenerik cihaz olması ne gibi bir olumsuz sonuçlar getirebilir?

Bunun dışında, açık konuşmak gerekirse ipad tercih edeceğimizi sanmıyorum çünkü tableti babam için bakıyoruz ve kendisi daha önce iOS hiç kullanmadı. Yani iOS temasına aşılabileceğine pek ihtimal vermiyorum.
Toparlayacak olursam, önceliği ekran boyutunua vermiş olacak olursak, öncelik olarak model sıralaması nasıl yapılabilir dersiniz? Değer dediğiniz bir cihaz olursa bütçeyi biraz daha esnetebiliriz.
Yani Cihazdan tek beklentimiz ekranın büyük olması ve batarya kapasitesinin uzun olması.

Ayrıca bu nasıldır sizce?

Son düzenleme:
Linkini paylaştığım tabletin pil kapasitesi dışında başka ne sorunları olabiliyor? Yani jenerik cihaz olması ne gibi bir olumsuz sonuçlar getirebilir?
jenerik cihazların genel anlamda yazılım desteği, materyal kaliteli ve uzun Ömürlü olmaz attığınız yazıda işlemsi fiyatı için asla deymez diyebileceğim bir şey ve pili cidden çok yetersiz.

Ayrıca bu nasıldır sizce?

İlk attığınız cihaza göre çok daha iyi bir cihaz Babanızın için layıkıyla görür işini ama yinede bence fiyatına pek de degmiyor onun yerine bir farklı cihaz atacağım biraz daha üzerine koyarak onu almanızı şiddetle öneririm: Samsung Galaxy Tab S9 Fe Plus Sm-x610 Gümüş 128 Gb 12.4" Tablet - Fiyatı, Yorumları
Bunun dışında, açık konuşmak gerekirse ipad tercih edeceğimizi sanmıyorum çünkü tableti babam için bakıyoruz ve kendisi daha önce iOS hiç kullanmadı. Yani iOS temasına aşılabileceğine pek ihtimal vermiyorum.
Yani biraz tercih meselesi ancak hiç kullanmayan insanlar bile rahatça alışabiliyor çünkü elektronik alet ve tablette bir telefonda olduğu kadar komplike olmuyor, Ana ekrana geri dönebilmesi için bir orta tuşu var ona bastığında geri dönebiliyor o zaten kullanacağı bütün uygulamalar ana ekranda devasa ikonlarla görünüyor olacak çünkü tablet zaten çok büyük. Normal şartlarda eski bir cihaz ikilisi olduğu için onları önermem ancak fiyatlarına göre (7-10k arası) ekran boyut klasmanında baktığımızda fiyatına göre rakipsizler bile diyebiliriz. Eğer sadece internete girecek ve uzun Ömürlü bir pil sağlığı istiyorsa çok samimi söyleyecem ben olsaydım eğer çok yüksek bir bütçeye çıkmaktada çok istekli değilsem böyle bir yola giderdim (yüksek dediğim ekranı devasa boyda üst Segment Samsung veya Huawei cihazları vs).

İlk atmış olduğunuz cihaz gerçekten önerilmez ancak baktığınız Lenovo P12 kötü değil Ama pek de ilk gidilecek cihaz değil bence. Ekran boyutu eğer çok devasa bir sorun değilse Poco pad vs var Bu fiyatlarda çok daha makul olur.

Arkadaşlar hepinize görüşleriniz için teşekkür ederim. S9 FE+'ı alarak sonuca bağladım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı