Büyük şehirden kücük şehre taşınmak iyi midir?

Swixy

Hectopat
Daha fazla  
15 yaşındayım. Mesheme gidiyorum. Babamın yanında calışıyorum. Esnafız kuaför dükkanımız var. İstanbul'da oturuyorum. Deprem olayları pahalılık insanı yordu. Memleketim olan Tokat'ta evimiz var. Orada bir dükkan acıp hayatımızı sürdürmeyi düşünüyoruz. Siz olsaydınız neler yapardınız? Cok sosyalleşen birisi değilim. Cok sıkılır mıyım bilmiyorum. Cok cıkmasam da kafam eserse dışarı çıkarım gezecek bir yer bulur muyum diye düşünüyorum. 1 adet alışveriş merkezi olması insanı biraz korkutuyor. Sizce iyi bir şey mi İstanbul'dan Tokat'a taşınmak?

İstanbuldan Malatya'ya taşındım ve depremi yaşadım. Fiyat ve yaşam olarak biraz daha konforlu fakat insanları biraz soğuk geldi bana. Gezecek tek bir yer yok. Yine arkadaş ortamım iyi fakat Malatyalı ne kadar tanıdığım varsa herkes çekip gitmek istiyor. Esnafıda çok uyanık. Size bağlı.

Yaşın 15. Genel olarak konuşacağım normalde senin yaşındaki birinin tek derdi ders olmali normalde ama normal bir ülkede olmadığımız için anlıyorum seni eğer İstanbul'da çok gürültüden kirlilikten rahat edemiyorsaniz ve sessiz sakin hayat yaşamak istiyorsaniz tokat elbette iyi gelir. Ben pazarcılık yapıyorum yaşım 18 Adana antep Mersin maraş Osmaniye dolaşıyorum her hafta iyi oluyor aynı şehirde olsa farkli insanlar sürekli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kaç ay sonra alıştın Malatya'ya cok sosyal birisi miydin sıkıldın mı pişman oldunmu memnun musun?

Yani İstanbul'dan taşınmak istiyorum oradakiler İstanbul'a gelmek istiyor bu olay beni biraz düşündürdü orada 1 awm olması gezileçek pek yer olmaması kücük bir yer olması sıkılacağımmı sorunu akıllara getiriyor ama buradaki trafikten, stresten kurtulup sessiz sakin ucuz bir hayat yaşamakda iyi geliyor zaten sabah 8 akşam 8 gibi iş var bir pazar boş olurum ama bilemiyorum düşündürüyor yine beni.

Nedenki deprem korkusu hayatın gereksiz pahalılığı sıkıcılığı stresi trafiğinden kurtulmak güzel gibi geliyor ama sadeçe sıkılmam umarım kücük bir yer olduğu icin.

3-4 ay alışma sürecim oldu. Oyundan arkadaşlarım buradaydı, onlar sayesinde güzel ortamlar buldum. Öyle ilerlettim her şeyi. En başlar biraz sıkıyor ve yabancı hissediyorsun. İnsanları biraz soğuk olduğu için daha çok yabancı hissediyorsun.

Bence büyükşehirde 5 yıldan fazla yaşamışsan ve küçük şehre taşınmışsan o sakinliğin verdiği huzuru anlarsın. Ben 9.5 yıldır Bursa'da yaşadım sonra Tekirdağ'a taşındım cidden güzel bir his.

Doğma büyüme istanbulluyum memlekete taşınacağız bakalım neler olacak. Umarım aynı huzur hisi bende alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…