Büyüyünce ne olunmalı?

SiskinCocuk

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar; başlıkta anlattığım gibi büyüyünce ne olmam gerek? 9.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim, bilişim bölümündeyim. Bir sabıka kaydım var ama o da silinecek. İngilizcem B1-B2 seviyesinde. Üniversite okumayı düşünmüyorum; devlette işe girmek istiyorum. Ancak askerlik veya polislik gibi alanlara giremiyorum (belirli bir sebeple). Bu durumda devlette hangi işlere başvurabilirim? Yol haritam ne olmalı? hHepinize ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Adam gibi adam olun, iyi insan olun, yalan dolanla işiniz olmasın. Ortamda adınız geçtiğinde sövüp sayılan biri olmayın yeter. Maddiyat bir şekilde halledilir ama karakter önemli. Okumaktan çok mesleğinin olması daha iyi olur. Yaşın da genç hemen ilginin olduğu bir mesleğe başlayabilirsin.

Adam gibi adam olun, iyi insan olun, yalan dolanla işiniz olmasın. Ortamda adınız geçtiğinde sövüp sayılan biri olun yeter. Maddiyat bir şekilde halledilir ama karakter önemli.

Hocam o taraf tamam da ben meslek olarak ne yapacağım devlette o önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
MESEM meslek lisesinde baltaya sap olamam deyip sanayi, berberde çalışan çırakların okulu.
E tamam Üniversite gibi bir hedefin yoksa MESEM düşünebilirsin. Veya KPSS'ye çalışıp bir yere girmen lazım. KPSS'siz devlette çalışmam lazım diyeceksen de Temizlikçi veya Güvenlik olursun en fazla.

E tamam üniversite gibi bir hedefin yoksa MESEM düşünebilirsin. Veya KPSS'ye çalışıp bir yere girmen lazım. KPSS'siz devlette çalışmam lazım diyeceksen de temizlikçi veya güvenlik olursun en fazla.

KPSS ile gireceğim zaten belirtmemişim kusura bakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı