Bufferbloat sorunu nasıl çözülür?

Merhaba arkadaşlar, konu başlığındaki gibi upload yaptığımda ms değerlerim fırlıyor ve bu Online oyun oynarken paket değişimi yaparken internetim oynamamı imkansız hale getiriyor, ekte buffer bloat değerlerimi paylaştım, sorum şu router mi almam lazım yoksa modem mi? Ekte düşündüğüm ürün görselleri mevcut.

Not: Modemle oyun odam arasında 2 kat var, bu yüzden TP-Link R650 Wi-Fi extender kullanıyorum fakat modemim bana verilen sağlayıcı Basic modem.

Dosya Ekleri

• IMG_2023.png
    IMG_2023.png
    205,6 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_2022.png
    IMG_2022.png
    173,2 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_2021.png
    IMG_2021.png
    179 KB · Görüntüleme: 61
Bufferbloat'ı SQM ayarı ile çözebilirsiniz. Eğer routerınızda SQM ayarı da yoksa OpenWRT yazılımı kurabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben modeme router bağlayarak sorunu çözdüm. Router taktıktan sonra Qos ayarı yapınca Bufferbloat derecem A olarak yükseldi. Yalnız kullanacağın routerın Qos algoritmsının iyi çalışması lazım. Asus, Keenetic gibi routerlar tercih et. TP link cihazlarının hem yazılım, hem de Qos algoritması çok iyi olduğunu söyleyemem, manuel müdahale seçeneği pek yok.

Ben modeme router bağlayarak sorunu çözdüm. Router taktıktan sonra QoS ayarı yapınca Bufferbloat derecem a olarak yükseldi. Yalnız kullanacağın routerın QoS algoritmsının iyi çalışması lazım. ASUS, Keenetic gibi routerlar tercih et. TP-Link cihazlarının hem yazılım, hem de QoS algoritması çok iyi olduğunu söyleyemem, manuel müdahale seçeneği pek yok.

Bu ürün hakkında bilginiz var mı? Bunu da düşünüyorum.

Bufferbloat'ı SQM ayarı ile çözebilirsiniz. Eğer routerınızda SQM ayarı da yoksa OpenWrt yazılımı kurabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modemim sağlayıcımımın verdiği Basic modem, arayüzüne bile giremiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2024.png
    IMG_2024.png
    229,7 KB · Görüntüleme: 36
Bu ürün hakkında bilginiz var mı? Bunu da düşünüyorum.

Modemim sağlayıcımımın verdiği Basic modem, arayüzüne bile giremiyorum.
Gayet güzel bir router. Bütçen uygunsa alabilirsin. Asus routerler bufferbloat konusunda oldukça başarılı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı