awsonnn
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- B450M H - Ryzen 5 5600 - RTX 3060Ti - 16GB RAM - Corsair MP600 PRO NH 2TB - WDC WD10JPCX-24UE4T0 512GB - SanDisk SSD PLUS 480GB - ASUS VG24VQR ve Samsung LS27AG32x - VGN F1 PRO MAX - Darmoshark K8 - HyperX Cloud 3 - Fantech Nova Pro ve Gulikit KingKong 2 Pro
- Meslek
- Makine Teknikeri
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir Bufferbloat sorunuyla uğraşıyorum ve çeşitli çözüm yolları denedim. İnternetteki birçok videoyu izledim, forumlardaki konuları okudum ve önerilen ayarları uyguladım. Ancak, Bufferbloat sorununu çözmek için internet hızımın %20'sinden feragat etmek beni üzüyor. Bu durumda, indirme yaparken hız sınırlamasıyla karşı karşıya kalıyorum.
Uzun süredir Bufferbloat sorunuyla uğraşıyorum ve çeşitli çözüm yolları denedim. İnternetteki birçok videoyu izledim, forumlardaki konuları okudum ve önerilen ayarları uyguladım. Ancak, Bufferbloat sorununu çözmek için internet hızımın %20'sinden feragat etmek beni üzüyor. Bu durumda, indirme yaparken hız sınırlamasıyla karşı karşıya kalıyorum.
Mevcut Ayarlarım ve Sonuçlar:
Ayarlarım:
Bufferbloat Test Sonuçları:
Bant Genişliğini %20 Kısıtlama Sonucu:
Gördüğünüz gibi, bant genişliğini kısıtladığımda sonuçlar mükemmel hale geliyor, ancak bu durumda indirme hızım düşüyor. Bu sorunu çözmek için aklınıza gelen başka bir çözüm var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Denediğim Çözümler:
Trafik Şekillendirme (Traffic Shaping): Bant genişliğini manuel olarak sınırladım.
QoS Ayarları: Router üzerinde QoS ayarlarını optimize etmeye çalıştım.
QoS Ayarları: Router üzerinde QoS ayarlarını optimize etmeye çalıştım.
Aklıma Gelen Alternatif Çözümler:
Smart Queue Management (SQM): OpenWRT gibi firmware'lerde bulunan SQM özelliğini kullanarak trafiği daha akıllıca yönetmeyi düşünüyorum.
Farklı QoS Ayarları: Router'ımın QoS ayarlarını farklı şekillerde deneyerek daha iyi bir sonuç elde etmeyi umuyorum.
Donanım Yükseltmesi: Daha güçlü bir router veya ağ ekipmanı kullanarak sorunu çözebilir miyim diye düşünüyorum.
Sizlerin bu konuda önerileriniz veya deneyimleriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim!
Farklı QoS Ayarları: Router'ımın QoS ayarlarını farklı şekillerde deneyerek daha iyi bir sonuç elde etmeyi umuyorum.
Donanım Yükseltmesi: Daha güçlü bir router veya ağ ekipmanı kullanarak sorunu çözebilir miyim diye düşünüyorum.
Sizlerin bu konuda önerileriniz veya deneyimleriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim!
Not: Ekran görüntüleri ve detaylı ayarlar için yukarıdaki attachment'lara göz atabilirsiniz.
**Konu yapay zeka ile anlaşılır hale getirilmiştir.
**Konu yapay zeka ile anlaşılır hale getirilmiştir.