Bufferbloat testi F sonucu veriyor

prisoner627

Decapat
Daha fazla  
Evde interneti kimse kullanmadığı halde ve kablolu olarak bağlı olduğum halde bufferbloat testi yaptığımda F sonucunu alıyorum. Upload pingi uçuk çıkıyor. Ne yazık ki modem de akıllı kuyruk yönetimi yok varsa da ben bulamadım ama bütün ayarlarına baktım teker teker.
Modemim: Tenda V12 AC1200.
İnternetim Türk Telekom 35 Mbps download 8 Mbps upload sınırsız paket internetim.
Kusura bakmayın yeniyim buralarda pek forumlara yazan biri değilim genelde kendim bulurum yolunu ama burada tıkandım.
@Mert

Oyunlarda ping olmuyorsa çok da önemi yok bana kalırsa. Bende de D çıktı ama ping sorunu yaşamıyorum.

VDSL'de Bufferbloat oluyor malesef. Bunu çözmenin belirli yolları var. Keenetic gibi, Asus gibi bazı markaların iyi Router'ları ile çözebilirsiniz. Ya da OpenWrt destekli Router alırsanız, OpenWrt ile çözebilirsiniz. SQM ile çözülüyor genelde. Tabi ki biraz hızdan fedakarlık ediyorsunuz ama internetinizde Bufferbloat olmuyor.

Technopat'ın videosu dahi mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MR20| AC750 Wireless Dual Band Router - Mercusys'e Hoş Geldiniz Bu model router aldım ve Qos ayarlarını açtım bilgisayarıma öncelik verdim ama değişen birşey olmadı router da mı iş yoktu acaba bende bu videoyu izledikten sonra peşine düştüm bu işin yoksa bufferbloat diye birşey bilmezdim.

Oyunlarda ping olmuyorsa çok da önemi yok bana kalırsa. Bende de D çıktı ama ping sorunu yaşamıyorum.
Reis anlık 1000 ping görüyor iniyor çıldırtıyor ya stabil olmaması da sinir bozuyor diken üstünde oyun oynuyorum keyif alamıyorum

Eğer indirme veya yükleme yapmadığınız halde ping sorunu varsa bunun suçlusu Bufferbloat değildir zaten. Bunun için başka şeylere bakmak gerekiyor. Öncelikle kablolu bağlandığınızdan emin olun. Ondan sonra hala ping problemi varsa bilgisayarın interneti kullanmadığına emin olun. Ondan sonra ISS'nizi arayıp hattınızda sorun olabileceğini söyleyin.

Hat değerlerini atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Senin telefonun da bağlıysa yedekleme yaparken upload yapar ve bu aşırı ping çıkarabilir. Oyun oynarken telin Wi-Fi'sini kapat öyle dene yoksa daha kaliteli bir modem alman gerekebilir.

Senin telefonun da bağlıysa yedekleme yaparken upload yapar ve bu aşırı ping çıkarabilir. Oyun oynarken telin Wi-Fi'sini kapat öyle dene yoksa daha kaliteli bir modem alman gerekebilir.
Onu da yapıyorum mobile bağlıyorum interneti oyundayken

Hocam kabloyla denediğimde daha da kötü kablolu testi koydum modem arayüzünden hat değerlerimi de koydum

Dosya Ekleri

• IMG_20230306_103728.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 164
  • IMG_20230306_103616.jpg
    118,4 KB · Görüntüleme: 174
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…