Bufferbloat testi sonucu nasıl?

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyunlarda çok fazla geçikme yaşıyorum bundan müzdaribim. Ping veya paket loss artmıyor ama oyunlarım eskiye göre inanılmaz akıcılığını kaybetti. Bufferbloat testimi atıyorum. Çözüm veya testi yorumlayıp bunları yapman gerekiyor diyeceğiniz neler var?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-05 185436.png
    453,6 KB · Görüntüleme: 63
QoS ayarı yapman değerleri iyileştirebilir internetten kendi modeminde bunu nasıl yapacağını aratman lazım her modem farklılıklar gösterebiliyor.

Superonline kullanıyorum. Modem arayüzünde böyle bir ayar yok baktım. Modem markam

HG8245X6-10 bilen varsa yardımcı olabilir mi nasıl yapılır?​

Maalesef dediğiniz ayarıda bulamadım. Araştırmama göre Superonline verdiği Huawei modemlerde böyle özellikler yok.
Gözden çıkarabileceğin kadar Mbps belirle sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp o değere internetini sabitlemek istediğini söyle ben bizzat denemedim bu yöntemi fakat bu şekilde yapanlar da olmuş.

Gözden çıkarabileceğin kadar Mbps belirle sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp o değere internetini sabitlemek istediğini söyle ben bizzat denemedim bu yöntemi fakat bu şekilde yapanlar da olmuş.

O dediğin yöntem bence başarısız olabilir. Çünkü sonuçta var olan interneti kısmanın amacı internet trafik akışını stabil olarak sağlamak. Bunu müşteri hizmetlerini arayıp kıstırma özelliği mümkünse okey ama direk interneti düşürmek saçma olur. Şu an 500 Mbps kullanıyorum o zaman 200 mpsb alsam daha iyi olur mantığına geliyor. Superonline 2.4G 5G olayı var şu an bilgisayarımda Ethernet kablosunu çıkarıp Wi-Fi üzerinden evde sadece bana özel 5G Wi-Fi ağı oluşturmuştum. Ethernet kablosunu çıkarıp onunla test ettim değerler Ethernet kabloluya göre daha düşük çıktı. Bu internet camiasını bir türlü anlayamıyorum. Böyle bir özelliği sadece Wi-Fi üzerinden getirmişler. Ethernet kablosunu takınca internet daha kötü sonuç çıkıyor. Bilemiyorum QoS ayarı yapmak için illa başka modem mi almak gerekiyor. TurkNet arayüzünde bu ayarlar var Superonline neden açmıyor onu da anlamış değilim.

Direk mevcut paketini değiştirmeden hızını sabitlemelerini isteyeceksin stabil olması amacıyla. Eğer bu ayarları kurcalama imkanı tanıyan bir modem istiyorsan Keenetic modemlere bakmalısın.

Direk mevcut paketini değiştirmeden hızını sabitlemelerini isteyeceksin stabil olması amacıyla. Eğer bu ayarları kurcalama imkanı tanıyan bir modem istiyorsan Keenetic modemlere bakmalısın.

Normal QoS ayarları tek IP olarak yapılıyor ya mesela bilgisayarımın kullandığı IP QoS ayarı yapılması gerekiyor diye biliyorum bunu onlar genel olarak nasıl yapacaklar bilmiyorum sorulmam lazım lakin Superonline müşteri hizmetlerde bilgili birisini bulmak çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…