Bufferbloat ve ping dalgalanması

Barış Berk

Femtopat
Daha fazla  
PUBG PC oyununda, ayarları stabil FPS alacak şekilde düzenlememe rağmen oyun içinde rekabeti imkansızlaştıran, ortalama 0.3 milisaniyelik takılmalar yüzünden önceki sistemimden kaynaklandığını düşünerek yeni bir sistem topladım. Eski sistemimde MSI B150 Gaming M3 anakart, Intel i5 6500 işlemci, MSI GTX 970 ekran kartı, 2666 MHz 8 GB RAM ve Samsung 980 SSD bulunuyordu. Şu anki sistemim ise AMD Ryzen 5600 işlemci, RX 6700 ekran kartı, Gigabyte B550 Aorus Elite anakart, 16 GB 3600 MHz RAM ve Samsung 980 SSD olarak değiştirildi. 650 watt güç kaynağı sabit kaldı. Yeni sistemle oyuna girdiğimde FPS olarak dağlar kadar fark varken, eskiden yaşadığım sorunu yine yaşadım. Sorunun internetin yetersizliğinden olduğunu düşündüm ve Superonline ile görüşüp internet hızımı 35 Megabit'ten 100'e çıkardım ancak yine düzelmedi. Sonra ping testleri yaptım ve tam da oyunda başıma geldiği gibi, anlık olarak çok kısa süreli Max ping değerinin 300'lere çıktığını gördüm. @Recep Baltaş ın Oyunlardaki Ping Sorununa Çözüm! Bufferbloat Nedir? "oyunlardaki ping sorununa çözüm!" videosundaki testleri yaptığımda da aynı değerleri gördüm. Superonline kullanıyorum ve bu sorunu nasıl çözebilirim?

Örnek olması için bu videolardakinin aynısının PUBG'de olduğunu varsayın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-27 210548.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-27 210548.png
    440,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı