Bugün 1 Mayıs Diyerek Akbil Basmayan Yolcuya Şoförden Tepki

Bu videoyu önceden izlemiştim. Yorumlarda bazıları saçma sapan şeyler yazmış. Her neyse orada yazmadım burada yazıyım. Çoğu kişi ırka döndürmüş olayı.
Adam sonuna kadar haklı. Miting olunca ulaşım araçları ücretsiz, 1 Mayıs'ta niye ücretli yapıyorlar?
Orada herkes susmuş. Yazıklar olsun onlara. Bir kişi bile sesini çıkarmamış. Adamda çok güzel konuşmuş. Adam orada herkesin hakkını savunuyor. Neden susmuşlar anlamadım.

Son düzenleme:
Doğru bir davranış olmakla birlikte yersizdir de. Ama bir solcu devrimci olduğum için bu savunmayacağım anlamına gelmiyor. Sonuna kadar doğru bir eylemdir. Kendisini kutlarım.

"Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs günü işçiler çalışacak. Lakin, Moskova'nın gayri meşru çocukları meydanlarda olacak."
Hüseyin Nihal ATSIZ
Atsızın sözünü doğrular nitelikte. Şoför ağabeyimiz çalışıyor, bu soytarı da edebiyatını yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs günü işçiler çalışacak. Lakin, Moskova'nın gayri meşru çocukları meydanlarda olacak."
Hüseyin Nihal ATSIZ
Doğru aslında. Her zamanda öyle olur. İşçiyi bir günlüğüne değil her zaman bilmek ve hatırlamak gerekir. O da bizde yok.

Şoför bey işini düzgün bir şekilde yapmış, kafasına göre kural koyamaz elbette, 1 kişinin basmamasına izin vermek basan diğer 40 kişinin de hakkına girmiş olmak demektir.
Bir şey yapılacaksa da toplu olarak yapılmalı.

Öte yandan adam da sonuna kadar haklı, yıllardır emeği sömürülüyor. Refah içerisinde yaşayamıyor.
Aldığı maaşın 4/3'ü kirasını anca karşılıyor belkide. Böyle bir adamdan ne bekliyorsunuz siz?
Toplu taşıma fiyatları uygun aslında, adam da zaten 2TL para için o tutumu sergilemiyor orada.
Bir tepki olarak bu davranışı sergilemiş.

Ben şoförden çok işçinin savunduğu düşünceyi, refah içerisinde yaşama isteğini anlamlı ve doğru buluyorum. Mevzu yine yönetenlere gelecek anlayacağınız, haksız olan veya haksız kazanç elde eden birileri varsa da kendilerinden başkaları değildir.

Son düzenleme:
Evet, herifin kazandığı 2 kuruş para, polisi beklesin de o günkü yevmiyesini de alamasın hepten aç kalsın.
Tamam provokatörler var elbette aramızda, ATATÜRK heykeline baltayla vuran beyinsizde bir amaç göremiyoruz mesela, belli ki toplumun tepkisini çekip haber olmak için yapılmış bir eylem. O beyinsizin de tersoluğunu kullanarak cebine 2 kuruş para sokmuş yaptırmışlardır zaten.
Buyur gel buna "provokatörce bir eylem" de, kimse sesini çıkartmaz. Ama sözde işçi bayramında ücretsiz ulaşım hakkı isteyen adama bir zahmet ağzınızı açmayın. O kişiler tahminen akbil basmayan kişinin memleketi nedeniyle de büyük bir ön yargıya sahiplerdir, kişinin memleketinin harita üzerinde denk gelen konumunun "doğu" tarafına denk geliyor olmasına da bir düşmanlık besliyorlardır onlar.
Tabi o otobüslerin Yenikapı mitingine sözde 5 gerçekte 1 milyon insanı taşırken kimseden para alınmaması da ayrı muamma. Pardon üzerine para veriyorlardı unutmuşum

Herkes o işçi kadar hakkını savunsa bugün erkeklerim emeklilik yaşı ölüm tarihlerinden 5 sene öncesi olmazdı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…