Hocam ben Windows 3-5 bilmem. Ancak eğer ki mesele Windows'a hakimiyet ise ben Bill Gates ile oturup sohbet etmiş adamım. Belirtmek isterim ki kredi kartlarınız bilgisayarınızda nispeten daha güvenli ise de -ki öyle olduğunu hiç düşünmüyorum- işin sunucu kısmı sizin kontrolünüzde değil. Zaten kredi kartı çalma işlerinin büyük kısmı da bu kanaldan oluyor. O sebeple güvenlik falan demeyin lütfen. Komik oluyor. Günümüz dünyasında güvenlik diye bir şey yok.
Onun dışında çok merak ediyorum işletim sisteminin kaynak kodlarına erişerek yaptığınız çözümlemeler iki tane .exe kurabilmek için otuz satır kod yazdığınıza değiyor mu? Aklı başında her yazılımcının bildiği bir şey varsa o da gereksiz kodlarla zaman, para gibi kaynakları israf etmemek gerektiğidir. Bilgisayar mühendisliğinin temeli de budur.
Windows'a "wannabe işletim sistemi" demenize de ayrı vurulduğumu belirteyim.
Popüler kültürün her zaman kötü bir şey olmadığını, Windows gibi popüler ve pratik yazılımların yeri gelince dünyanın farklı bölgelerinde ve farklı zaman dilimlerinde dönen operasyonlarda yekparelik ve bütünlük sağladığını anladığınızda bu konuyu tekrar konuşalım.