Bugün yaşadığım bilgisayarla alakalı olay

576864

Kilopat
Makaleler
3
Saat akşam 5 sularında oluyor bu olay. Okuldaki sınıf arkadaşım (kız) biraz bölümden alakasız hareket etmeyi seven birisi. Hoca da ödevleri bölümümüzden dolayı bilgisayardan veriyor.(okuduğumuz bölüm bilgisayar teknolojisi) önceki günlerde sürekli bana Celeron işlemcili laptopları gösterip duruyor aşırı iyi diye. Ben de dayanamadım gel benimle ve sana bizim esnaf ahalisinin halini göstereyim dedim. Kayserili olanlar bilir, Sivas caddesinde bir elektronik/Bilgisayar ve sarf malzemeleri satan bir dükkan var. Orada da kurumsal/bireysel firmalara satış yapıyor. Kendi sitesinde o laptop stokta var gözükürken o dükkandaki elemanlara sorduğumda maalesef kalmadıklarını söyledi. Daha sonra dükkanın sahibi geldi. Bize fiyat aralığı söylememizi istedi. Bende 5000-6000 arası iş görecek 6.nesil laptop bulabilir miyiz dedim. O da bana 4. nesil i7 işlemcili laptopun(ekran kartı yok yani HD Graphics var ve kasası çizik çizik) i5 6.nesil laptoptan çok daha iyi olduğunu söyledi. Ben böyle dedikten sonra direkt arkadaşıma göz işareti yaptırıp çıkarttırdım. Bu arada 4.nesil laptopa 5000 TL diyor. Saçmalığın cidden daniskası.
final: arkadaşım bu fiyat aralığına ikinci el almaması gereğini kanaatine vardırdım. İçim rahat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkede işini layığıyla yapan bilgisayarcı kalmadı

Esnaflar düznbaz insanlar sanki teknolojinin işe yaradığını bilmiyor teknolojinin hayatımızda olma nedenleri arasında.

İyi ki arkadaşınızın sizin gibi bilgili bir arkadaşı varmış

Olsa kaç yazar. Kendimi övmek için demiyorum ama benimle arkadaş olanların çoğu kafasına buyruk iş yaptığı için genellikle hatalarını benim üzerime yıkmak adına programlanmış hayata çeviriyorlar. Bakalım sıfır bilgisayar almaya beyni yattı mı yoksa ikinci el diye diretecek mi onu göreceğim. Çünkü teknoloji mağazalarına da götürdüm, İnternet mağazalarındaki fiyat farkını da gösterdim ama biraz geç algılıyor.

Hocam, sadece sizin arkadaşlarınız değil çoğu Türk öyle, malum bizim milletimiz her şeyi bilir her konuda bir fikri vardır, eminim arkadaşınız siz alma demenize rağmen alsaydı sırf para verdiği için överdi.
Bizim milletimiz para verdiği şeyi övmeye bayılır ne de olsa.
Ama bozulsa suçlu siz olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…