Bulk döneminde karbonhidrat düşürülmeli mi?

NOSUES

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bulk dönemimdeyim ve yaklaşık 3300 kalori alıyorum. Makrolarım aşağıda yazdığım gibi ve karbonhidrattan pek emin değilim, sizce düşürmeli miyim?

Yağ: 61,19 g
Kolestrol: 249 mg.
Sodyum: 3586 mg.
Karbonhidrat: 518,50 g
Diyet fiber: 45,6 g
Şekerler: 31,88 g
Protein: 150,66 g

İdeal görünüyor çok fazla yediğinizi hissediyor musunuz?

Boyunuz ve kilonuz nedir? Yeterli olup olmadigi oyle anlasilir.

Kilon, boyun, yağ kas oranın da önemli. Kimse sana sallamasyon bilgi veremez sonuçta.
Aldığın Carb 'ı neyden alıyorsun? Öğünlerin ne? Dirty mi clean mi? Kaç öğün yiyorsun? Hepsi önemli bilgiler ayriyeten.

66 kiloyum.

Kilon, boyun, yağ kas oranın da önemli. Kimse sana sallamasyon bilgi veremez sonuçta.
Boyum 182. Yağ oranımda %11.

Karbonhidrat kaynağım patates ve pirinç. Günde 4 öğün yiyorum. Kas oranımı bilmiyorum fakat bench presste 100 ile 1 tekrar yapabiliyorum.

66 kiloyum.

Boyum 182. Yağ oranımda %11.
Öncelikle bu noktada mikrolara kafa yormanı tavsiye etmem. Yediğin şeyler de gayet uygun duruyor ama bu öğünlerden bir süre sonra çok bıkabilirsin çünkü sana baya fazla. Benim tavsiyem şu seviyede yağı yüksek carb 'lı şeylerden alman, örneğin şekersiz fıstık ezmesi gibi ürünler seni çok daha hızlandırır bu süreçte.

Her gün tavuk yemene de gerek yok. Tavuk ciğeri yiyebilirsin, et/tavuk köfte yiyebilirsin veya imkanın varsa bol kıymalı bulgur pilavı öneririm. Hem micro hem makro olarak seni inanılmaz tatmin eder, aşırı yemen de gerekmez.

Ben 120 kiloyum, şu sıralar diyete gireceğim ve ciğer yemeyi çok seviyorum mesela kavurma yaparak. Hem farklı oluyor hem de protein değeri olarak tavuktan pek farkı yok. Sadece birazcık daha fazla kalori almış oluyorum o kadar. Diyette beni tavuk yemekten bıktırmayan şeylerden birisi. Kimsenin şu zamana kadar önerdiğini de görmedim. Güzel bir tercih aslında.

Teşekkür ederim tavsiyeler için. Sadece kiloma göre yüksek karbonhidrat vücudumda sıkıntı çıkarır mı onu merak etmiştim. Böyle devam ediyorum o zaman 1-2 ay.

Karbonhidrat kaynağım patates ve pirinç. Günde 4 öğün yiyorum. Kas oranımı bilmiyorum fakat bench presste 100 ile 1 tekrar yapabiliyorum.
Şuana kadar tavuk beni hiç bıktırmadı. Eğer bıkarsam denerim mutlaka.

Valla hacı 5. yıldayım ve tavuk göğsü görmek bile istemiyorum bir süredir. Her şeyi denedim her tarifi denedim her sosu denedim emin ol bıkıyorsun ya
Bıkmadan denemeni tavsiye ediyorum o yüzden. Eğer bıkarsan geri dönüşü çok zor oluyor. 2 ay yemiyorsun 2 ay sonunda yediğin gibi tekrar o 2 aylık süreç sıfırlanıyor. Bak en son yiyeli 1 ayı geçmiş. Ya köfte yapıyorum tavuktan ya da ciğer falan yiyorum.

Bu arada aldığın karbonhidrat aşırı fazla. Haftanın 2 günü vücuduna mola ver fazla carb alma tavsiyem. Sıkıntı çıkacağını sanmam ama çok yorar.
Bir de kan testi ver, kolestrolüne falan baktır. Değerlerini kontrol ettir. Ondan sonra diyetine devam et.

En önemlisi de şunu ekleyeyim, aldığın protein miktarını ve alman gereken yağı en yüksek kalorili sağlıklı besinlerle al, onun üstüne karbonhidrat ekle. Emin ol o zaman carb da düşüş olacak ve daha rahat hissedeceksin.

Peki, belli günler kısacağım karbonhidratı. Başka protein kaynakları da denerim. Beni bıktıran şey daha çok pilav arada pilav yerine makarna yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…