Bulut depolama önerisi

ugory

Femtopat

Güne şöyle tatsız bir haber ile uyandım. Zaten 50 lira çok az bir fiyattı ama 200'de çok fahiş geldi gözüme, yalan yok. 250 GB kadar bir veri var içeride, 2 TB'ı tam olarak kullanmıyorum ama daha azı yoktu o zaman. Ondan ötürü seçimimi 2 TB'den yana yapmıştım. Önerebileceğiniz bir bulut depolama var mı yoksa Google One ile devam mı edeyim? Halihazırda Android kullanıyorum ama ileride IOS'a geçmek istiyorum, ona göre öneri yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Eğer bulut depolamaya bağımlıysanız devam edebilirsiniz ancak bu fiyatlar karşında iyi kalitede bir fiziksel depolama almanın daha verimli olacağı görüşündeyim.
Gizlilik olarak iyi olmadıklarını biliyorum ama çocukluğumdan beri telefonumdan yedeklediğim onca fotoğrafı fiziksel depolamaların insafına bırakmak da istemiyorum. Anı olarak açıp bakmak isteyeceğim çok fotoğraf var. İleride gizlilik konusunda endişe edersem kendi evimde bir sunucu düşünüyorum ama şimdilik no-name bir vatandaş olarak bulut depolamalardan devam etmek daha mantıklı gibi duruyor. Google fotoğraflar/drive ikilisi işimi görüyor ama yine de sormak istedim.

Ben gizlilik için değil fiyat için yazmıştım aslında o mesajı. Malum pek ucuz değil artık bulut depolama çözümleri. Cihaz desteği konusunda benim deneyimim Google hizmetlerinin iyi olduğu yönünde. iPhone kullanırken de Android kullanırken de sorun yaşamadım.

Önerebileceğiniz bir bulut depolama var mı yoksa Google One ile devam mı edeyim?
OneDrive var ama pek tavsiye etmem.

Google One en ucuzu şu anda.
Eğer bulut depolamaya bağımlıysanız devam edebilirsiniz ancak bu fiyatlar karşında iyi kalitede bir fiziksel depolama almanın daha verimli olacağı görüşündeyim.
Tek yedek yeteceğini düşünmüyorum. İllaki 2 yedek olması lazım.
Bir öğretim üyesinden(profesör) bu konuda fikir istedim. Hoca da bana Google One kullandığını söyledi. Hatta bu fiyat için konuştuk. Kendisi ben para veririm diyor. Sonuçta 90 bin TL para kazanıyor.

Bunlar her neyse ama sunucu kurmakta mantıklı ancak harici disk kullanmak daha iyi olacak gibi duruyor Google One işinizi görmeyecekse.

Para bir şekilde bulunur diyelim, bazı fotoğraflar bir daha çekilemiyor ne yazık ki. Teşekkür ederim yardımınız için.
Onedrive aslında Office uygulamaları için mantıklı olabilir ama bu Office uygulamaları web sitesi üzerinden açılanlar mı yoksa program olarak açılanlar mı? Ona göre düşünülebilir IOS ile kullanımı da rahat olacaksa, o para gözden çıkarılabilir. Yoksa Google'dan devam edeceğim gibi gözüküyor.

Yerel sunucu düşüncem ancak çok zengin olduğum ve depolamam gereken bilgilerin önemli olduğu bir senaryo için, öyle bir hayatım olmazsa zaten Google One ile hayatıma devam ederim. Teşekkür ederim.

Bunlar her neyse ama sunucu kurmakta mantıklı ancak harici disk kullanmak daha iyi olacak gibi duruyor Google One işinizi görmeyecekse.
Linus Tech Tips adlı bir youtube kanalında görmüştüm, yerel sunucu fikri o sıra çok aklıma yatmıştı. Mesela 10 tane diski sınıflandırıp 2 tanesini yedek olarak ayırıyorlar, 8 tanesi aktif olarak veri tutuyor. Bunlardan birinin başına bir şey geldiğinde otomatik olarak yedeklerden birine aktarılıyor dosyalar. Tabi çok sonraki işler bunlar, harici disk de şimdilik güvenilir bir yöntem değil benim için.

Onedrive aslında Office uygulamaları için mantıklı olabilir ama bu Office uygulamaları web sitesi üzerinden açılanlar mı yoksa program olarak açılanlar mı?
Program olarak açılanlar daha iyi.
Ona göre düşünülebilir IOS ile kullanımı da rahat olacaksa, o para gözden çıkarılabilir. Yoksa Google'dan devam edeceğim gibi gözüküyor.
iCloud bulaşmayın derim. Onu kullanmak için ekosistem yaratmak lazım. O da bayağı bir pahalı. Google daha mantıklı olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aslında bu da iyi olabilir. Ayrıca bu konuda RAID 6 en güvenlisi.

Bu sürümde program olarak açılanlar geliyor o zaman anladığım kadarıyla. iPhone'larda Word, Excel gibi uygulamalar var mı, muadil olarak ne kullanılıyor? Ekosistem olarak bilgisayar tarafında yakın gelecekte geçmem mümkün değil, telefon ve akıllı saat ile başlamayı düşünüyorum. Eğer google uyumlu çalışıyorsa google ile devam ederim. Sunucu işlerini de maddi durumum iyileştiğinde araştıracağım, teşekkür ediyorum.

Phone'larda Word, Excel gibi uygulamalar var mı, muadil olarak ne kullanılıyor?

Hiçbir Apple ürününe el sürmedim. Var mı yok mu bilmiyorum.

Eğer Google uyumlu çalışıyorsa Google ile devam ederim.

Uyumlu değil diye biliyorum. Adam para kazanmak için karşı tarafı niye zengin etsin ki?

Sunucu işlerini de maddi durumum iyileştiğinde araştıracağım.

Bu sizin kararıınız ama mantıklı. Tabii arada sırada bakım istiyor. Bunu yapacak tecrübeniz varsa sıkıntı olmaycaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…