Bulut depolama servisleri güvenli mi?

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadalar,
Bugüne kadar hep taşınabilir HDD, SSD ve USB diskler alıp bilgilerimi depoladım. Başıma hep bir problem geldi. Ya HDD çalışırken minik harekette gitti, ya düştü, ya durduk yere bozuldu ve 2 ay sonra durduk yere çalışmaya başladı; sonuç olarak artık pek güvenemiyorum. Sizce bulut depolama bu konuda daha güvenli olmaz mı? Ücretli Office 365 Pro Plus üyeliği aldım ve Onedrive'a bilgilerimi yedekliyorum. Dosyaların silinme tehlikesi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla buluta yedeklediğiniz verileriniz, yedekleme sunucularında da kendi içinde, farklı sunucu merkezlerinde yedekleniyor. Yani kullandığınız bulut servisi, yedeğinizin yedeğini oluşturuyor. Kısacası çok zor bir ihtimal.

Anlaşıldı arkadaşlar, fiber internetle bir seferlik tüm verileri yedekleyeceğim. Zaten download hızım iyi, istediğim dosyayı indiririm. Biraz fedakarlıkla verilerimi de güvene alırım.
Microsoft firması en iyisi diye düşündüm OneDrive kullanacağım. Sizce de uygun bir uygulama mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı