Bulut tabanlı Server kullanmak

DiaBL0TR

Decapat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Yöneticisi
Tekstil fabrikasında bilgi işlem sorumlusuyum geçenlerde bir araştırma yaptık. Fiyatlarını isteyip kıyaslama yapacağız. Artık serverlarımız yeterli gelmemeye başladı ve yenilemek gerekecek. İşletim sistemi yeni serverlar yeni storage bir çok masraf olacak tabi yine en fazla 10-15 sene arasında kurtaracak. Donanıma bir yatırım yapmadan. Microsoft Turkcell gibi datacenter güvenliği yüksek olan firmalarda bu tarz hizmetleri almak ne kadar mantıklıdır.

Elinde server donanımı bulundurma lisanslarla virüs programları ile uğraşma buluta geçiş yapın mı ?
Yoksa bulut falan güvenme herşey elinin altında bulunsun kafan rahat olsun mu?

Fiber Altyapısına sahibiz Metro var şuan için 20-20 fakat böyle birşey düşündüğümüzde 50-20 olarak yükseltmeyi planlıyoruz. Backup Günlük 2 olarak düşünüyoruz zaten içeride server ve kullanıcı için Nas cihazım bulunmakta. Büyük çaplı internet kesilmelerinde ise atıyorum fiber koptu erişim yok. Ozaman direkt olarak 4,5G üzerinden internet sağlaması hiç kesinti yaşamadan aktaracaklarını belirttiler.

Normalde şuan kullanmış olduğum hızda bir problem yaşamıyorum 1 kez yedekten dönme işlemi yapmıştım ozaman upload ve download hızını 100e kadar 2 günlüğüne çıkarmışlardı :) gayet hızlı dönmüştü. Rakamsal olarak aklımda değil. Buluta geçiş yaparsak 50 - 20 olarak yapalım diyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı