Bulut Tabanlı Yazılım Mühendisliği Aracı OpenAI Codex Duyuruldu

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
OpenAI Codex

OpenAI tarafından birden fazla yazılım mühendisliği görevini paralel olarak gerçekleştirebilen Codex adlı bulut tabanlı bir yazılım mühendisliği aracı duyuruldu. Codex, gerçek dünya kodlama görevlerinde takviyeli öğrenme kullanılarak eğitilen OpenAI o3‘ün özel bir sürümü olan codex-1 adlı yeni bir model tarafından destekleniyor. OpenAI Codex Neler Sunuyor? Piyasada halihazırda mevcut olan diğer yazılım mühendisliği aracılarının aksine Codex atanan görevleri, […]

Devamı: Bulut Tabanlı Yazılım Mühendisliği Aracı OpenAI Codex Duyuruldu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ozellikle yazilimcilara oynuyorlar. Adamlarin ekmek kapisini bitircekler vallahi 5 seneye kalmaz bu gidisle.
Kod yazmayı bilmeyen biri kod da yazdıramaz. En azından algoritma bilmen gerekir ki GPT'ye yazdırabilesin çünkü yaptığı her şeyi tek seferde yapamıyor, bu kodları anlamak, düzelttirmek ve algoritmayı kendin kurarak ona anlatman gerek ki yapsın. Direkt olarak şöyle bir şey yap dersen hata dolu yapıyor ve eğer kodlamaya başlamış yeni biriysen muhtemelen yazdığı kodları anlamayacak, dolayısıyla bir proje geliştiremeyeceksin, kendisi onu şöyle yap bunu böyle yap diye telkin ediyor ama dediğim gibi burada algoritma bilgisi ve kod okuma önemli. "Ben yaptırıyorum" diyen kişi de gerçekten karışık algoritma yazdırsın, göreyim.

Ben mesela daha geçen gün AST ve Node yapısı destekli template motoru yazdırdım kendisine ve bunu bana şak diye veremedi, eğer ben terimleri, algoritmayı veremesem yapamazdı ve bunu da hemen değil günde 2-3 saatlik çalışmanın ve prompt vermenin sonucunda, kendim de eklemeler yaparak 1 haftada bitirdim.

O sebeple şu an bitirilebilecek bir meslek değil ama ileride ne olur bilemem. Ben yazılımcılığı bitireceğini değil, onu değiştireceğini düşünüyorum daha çok.

Son düzenleme:
Kod yazmayı bilmeyen biri kod da yazdıramaz. En azından algoritma bilmen gerekir ki GPT'ye yazdırabilesin çünkü yaptığı her şeyi tek seferde yapamıyor, bu kodları anlamak, düzelttirmek ve algoritmayı kendin kurarak ona anlatman gerek ki yapsın. Direkt olarak şöyle bir şey yap dersen hata dolu yapıyor ve eğer kodlamaya başlamış yeni biriysen muhtemelen yazdığı kodları anlamayacak, dolayısıyla bir proje geliştiremeyeceksin, kendisi onu şöyle yap bunu böyle yap diye telkin ediyor ama dediğim gibi burada algoritma bilgisi ve kod okuma önemli. "ben yaptırıyorum" diyen kişi de gerçekten karışık algoritma yazdırsın, göreyim.

Ben mesela daha geçen gün ast ve Node yapısı destekli template motoru yazdırdım kendisine ve bunu bana şak diye veremedi, eğer ben terimleri, algoritmayı veremesem yapamazdı ve bunu da hemen değil günde 2-3 saatlik çalışmanın ve prompt vermenin sonucunda, kendim de eklemeler yaparak 1 haftada bitirdim.

O sebeple şu an bitirilebilecek bir meslek değil ama ileride ne olur bilemem. Ben yazılımcılığı bitireceğini değil, onu değiştireceğini düşünüyorum daha çok.

Olay zaten sifirdan komple proje yazdirmak degil ki. Sen simdi bu mereti kullaniyorsun, isverenlerde bunu biliyor sana ona gore davraniyor. Ofisde 30 kisi calisiyorsa evet arkadaşlar artik GPT sayesinde islerimiz daha kolaylasti (eskiye nazaran) bundan sonra 30 kisi degil 20 kisi calistiracagiz. Hatta ve hatta GPT'den prompt alip ofisindeki developerlara baski yapan yonetici gordu bu gozler. Oyle yapmiyacaksiniz boyle yapacaksiniz diyor beyefendi :D madem GPT'ye calisanindan daha cok guveniyorsun o kadar adami niye calistiriyorsun o zaman orada. Aldigi promptda iddia ettigi seyde aksine yanlisti bu arada.

Olay zaten sifirdan komple proje yazdirmak degil ki. Sen simdi bu mereti kullaniyorsun, isverenlerde bunu biliyor sana ona gore davraniyor. Ofisde 30 kisi calisiyorsa evet arkadaşlar artik GPT sayesinde islerimiz daha kolaylasti (eskiye nazaran) bundan sonra 30 kisi degil 20 kisi calistiracagiz. Hatta ve hatta GPT'den prompt alip ofisindeki developerlara baski yapan yonetici gordu bu gozler. Oyle yapmiyacaksiniz boyle yapacaksiniz diyor beyefendi :D madem GPT'ye calisanindan daha cok guveniyorsun o kadar adami niye calistiriyorsun o zaman orada. Aldigi promptda iddia ettigi seyde aksine yanlisti bu arada.
Evet, bu konuda katılıyorum. Normalde o işi 30 kişiyle ancak yapabilecekken 15 kişi aynı anda GPT kullansa hem iş yükün hafifliyor hem de daha az kişiyle, minimum hatayla işi bitirebiliyorsun. Müşteri bile işi verip GPT ile kontrol ettiriyor, biz de alıştık bu duruma daha doğrusu alışmak zorundayız. O bakımdan spagetti kod yazanlar elendi bile meslekten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı