Kişisel bilgilerimi rahatlıkla sorup yanıtlayabileceğim bir AI servisi arıyorum. Local halde çalıştıramadığımdan belli bir ücret ödeyip güvenilir bir şekilde yapay zeka kullanmak istiyorum. Hangi servisler güvenlidir?

Eğer kişisel sorular sorabileceğin ücretli bir yapay zeka hizmeti arıyorsan ve gizlilik konusunda çok da endişelenmek istemiyorsan, Claude, Perplexity ve Grok’a bakabilirsin.Kişisel bilgilerimi rahatlıkla sorup yanıtlayabileceğim bir AI servisi arıyorum. Local halde çalıştıramadığımdan belli bir ücret ödeyip güvenilir bir şekilde yapay zeka kullanmak istiyorum. Hangi servisler güvenlidir?
Eğer kişisel sorular sorabileceğin ücretli bir yapay zeka hizmeti arıyorsan ve gizlilik konusunda çok da endişelenmek istemiyorsan, Claude, Perplexity ve Grok’a bakabilirsin.
Claude, Anthropic tarafından yapılmış, verilerini model eğitimi için kullanmadığını söylüyor ve gizliliğe bayağı önem veriyor gibi detaylar için buraya göz atabilirsin.
Perplexity daha çok araştırma odaklı ama verilerinin eğitime katılmasını engelleme seçeneği sunuyor ve yüklediğin dosyaları 7 günde siliyor; politikaları şurada.
Bir de Grok var, X ile çalışıyor, verilerinin nasıl kullanıldığını kontrol edebiliyorsun ve özel sohbet modu da sunuyor onların politikası da burada.
Ama bunlar bulut tabanlı olduğu için çok hassas şeyler paylaşırken %100 güvenmek zor. Hangisi sana uygunsa onu seç Claude daha kişisel, Perplexity konu araştırmada iyi, Grok da ChatGPT gibi işte. Aylık fiyatları 20-40 dolar civarı, fena değil. Arada gizlilik politikalarına bakmayı ihmal etme, malum, işler değişebiliyor.
NOT: Sunucu kiralayıp DeepSeek vb. modellerden birini kurabilirsin ancak bu çok maliyetli olabilir. Runpod.io veya Lambda.ai üzerinden sunucu kiralayıp Local'de AI çalıştırmakta mümkün. Ben senin yerinde olsam bir tane Mac Mini M4 Pro alırdım ve Local'de AI çalıştırırdım. En Fiyat/Performans, en ucuz ve en kompakt method bence bu.
Mac Mini M4 Pro'nun DeepSeek R1 32B modelinin göstermiş olduğu performans saniyede 28 token. (RTX 4090 ile DeepSeek R1 32B modeli ile saniyede 50 token üretiyor)
Rica ederim ne demek, umarım yardımcı olabilmişimdir.Detaylı ve anlaşılır bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.