Forumdaki herkese tek bir sorum olacak burası nasıl ülke? Ben açıklıyım hemen;
Gençlerin imkanı olsa anında terk edecek, hiçbir şey üretmeyen, dışa bağımlı, ekonomisi berbat, kısacası berbat bir ülke burası.
Eğitim sistemimiz belli oluyor anlatmaya gerek duymuyorum, ama ne güzel günde 20 kere girmeye çalıştığımız, sürekli atan adam akıllı çalışmayan bir uygulamadan (uygulama bile demiyorum berbat yapmışlar) öğrendiğimiz şeylerle sınav olacağız.
Koronavirüs önlemleri kapsamında dünya genelinde birçok okul tatil edildi, bazıları uzaktan eğitime geçti. En merak edilen konulardan biri de sınavların...
Tek biz kalıyoruz galiba sınav yapan ülkelerden
Ekonomi belli oluyor kendisini bir şeylerde geliştirmek isteyen (yazılım da, animasyon da vb vb.) Gibi kişiler bir bilgisayar almak istese en kötü bilgisayarın fiyatlarını her gün görüyoruz. (bu sadece bilgisayar örneği üzerinden değil daha birçok şey) üretim yapmayan her zaman dışa bağlı olan bir ülke, ürettiğimiz şeyleri bile diğer ülkelerden çok daha pahalıya alıyoruz
Sözde her yıl araba üretiyoruz ama nerede bu araba? Her yıl doğalgaz çıkarıyoruz nerede bunlar?
Bir şey alınca da 2 tane devlete almamız gerektiği ülke, devletin her gün bir şeye zam getirdiği ülke.
Adalet sistemimiz
65 günde 68 (67'de olabilir tam bilmiyorum) kadın öldürülen ülke. Tecavüzcülerin 1 gün bile yatmadan serbest kaldığı ülke.
Sağlık sistemimiz ve askeri şeyler harici pek de elle tutulur bir özelliğimiz olmadığını düşünüyorum. Gelip burada "yaw kardeşim anca laf yapıyorsun sen düzelticeksin ülkeyi" diyenlere ithafen yukarıda da dediğim gibi kendini geliştirmek isteyenlere destek veren yok biz ne yapabiliriz?
Ülkeyi daha fazla anlatmaya gerek duymuyorum siz her şeyi biliyorsunuz zaten.
Diyecek fazla bir şey yok artık bıktım
Ama sorsan dış güçler bizi kıskanıyor işte...