Burs Ne Kadar Geçerli?

vahit.efe.gulen

Hectopat
Daha fazla  
Burs ve indirimler;

1. a) Ön lisans programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl, zorunlu hazırlık eğitimi olan programlar için ek olarak 1 yıl, tezli yüksek lisansta 2 yıl, doktorada 4 yıl geçerlidir.
  2. b) Kayıt yaptırıp yaptırmadığına ve başarı durumuna bakılmaksızın, programın öğrenim süresince uygulanır.
  3. c) İngilizce hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilere verilecek ek süre azami burs/indirim süresinden sayılır.
Ostim Teknik Üniversitesi’nde okuyorum ve hazırlıkta tam burslu öğrenciyim. Şu an okuduğum hazırlık sınıfında kalırsam tekrar 1 yıl daha burs alabileceğimi bilmiyorum, öğrenci işlerine de ulaşamıyorum. Sizce alabilir miyim yoksa ücretini ödemek mi zorundayım?

Burs ve indirimler;

1. a) Ön lisans programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl, zorunlu hazırlık eğitimi olan programlar için ek olarak 1 yıl, tezli yüksek lisansta 2 yıl, doktorada 4 yıl geçerlidir.
  2. b) Kayıt yaptırıp yaptırmadığına ve başarı durumuna bakılmaksızın, programın öğrenim süresince uygulanır.
  3. c) İngilizce hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilere verilecek ek süre azami burs/indirim süresinden sayılır.
Ostim Teknik Üniversitesi’nde okuyorum ve hazırlıkta tam burslu öğrenciyim. Şu an okuduğum hazırlık sınıfında kalırsam tekrar 1 yıl daha burs alabileceğimi bilmiyorum, öğrenci işlerine de ulaşamıyorum. Sizce alabilir miyim yoksa ücretini ödemek mi zorundayım?
Bu okulunun verdiği bir şey değil değil mi, dümdüz KYK'dan bahsediyorsun. KYK bursunda başarı şartı var, yoksa krediye dönüyor. Azami süre konusunda da okulun uzarsa o da uzamıyor, taahhüt bitimi olarak verdikleri tarihte kesiliyor.

Eğer attığın okulunun şartları ve burs da okulunun bursu ise anladığım şekliyle bursluluktan atılmıyorsun ancak mesela 1 yıl uzattın ya, son senende burslu olmuyorsun ücretini normal ödüyorsun.

Bu okulunun verdiği bir şey değil değil mi, dümdüz KYK'den bahsediyorsun. KYK bursunda başarı şartı var, yoksa krediye dönüyor. Azami süre konusunda da okulun uzarsa o da uzamıyor, taahhüt bitimi olarak verdikleri tarihte kesiliyor.

Eğer attığın okulunun şartları ve burs da okulunun bursu ise anladığım şekliyle bursluluktan atılmıyorsun ancak mesela 1 yıl uzattın ya, son senende burslu olmuyorsun ücretini normal ödüyorsun.

Okuldan okula değişir bazı okullar 4+1 yıl bursların geçerliliği olur sonrası normal der.

Bu okulunun verdiği bir şey değil değil mi, dümdüz KYK'dan bahsediyorsun. KYK bursunda başarı şartı var, yoksa krediye dönüyor. Azami süre konusunda da okulun uzarsa o da uzamıyor, taahhüt bitimi olarak verdikleri tarihte kesiliyor.

Hayır, bu ösym nin verdiği burs yks ile yani. Ben myp ile yatay geçiş yaptım başka bir üniversiteden. Acaba yinede kesilir mi bursum öğrenci işlerine de ulaşamıyorum.

Kalırsanız burs alamazsınız krediye dönüşür.
Kyk değil yanlış anladınız galiba.

Anladım yani hazırlığın ikici sene tekrar ücretini vermiyorum ama 4. sınıfta o zaman ki ücreti ödeyeceğim, doğru mu anladım.
Yazan şekile göre evet, sana tanıdıkları 4+1 yıl boyunca burslusun, sonrasında bitirene kadar ücretle devam.

Yazan şekile göre evet, sana tanıdıkları 4+1 yıl boyunca burslusun, sonrasında bitirene kadar ücretle devam.
Anladım bana hazırlıktaki öğrenci işleri bu sene kalırsan diğer senenin ücretini vereceksin demişti yani benim tam burslu olmamın bir anlamı kalmıyor du ana kampüsün öğrenci işlerine de ulaşamıyorum telefonu kimse açmıyor. Yatay geçiş hakkımıda kullandım ne yapacağım bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı