Bursa içi Bilgisayar Mühendisliği bölümü olan liseler?

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba bu sene LGS sınavına gireceğim bilgisayara aşırı ilgim olduğu için ya bilgisayar mühendisliği ya da yazılım düşünüyorum ama sanırım yazılım olacak. LGS'de kendime güveniyorum minimum 350 puan falan alırım herhalde Bursa'da önerebileceğiniz yazılım veya bilgisayar bölümü bulunan bir lise var mı?

Son düzenleme:
Dostum şu anda üç tane lise var. En iyisi fen lisesi ondan sonra anadolu liseleri ve ondan sonra meslek liseleri geliyor. Sadece meslek liseleri bilgisayar dersi veriyor. Anadolu ve Fen liselerinde yok.

Şu anda sınavsız meslek liseleri baya vahim durumda. O yüzden meslek lisesi seçerken sınavlı olmasına dikkat et. Eğer iyi bir meslek lisesi bulamassan, Anadolu veya Fen liselerini tercih edebilirsin. Yazılımı da internetten öğrenirsin zaten öğretmenlerin özel güçleri yok.

Liselerde "Bilgisayar Mühendisliği" dediğin bölüm yok ama ona doğru yol açabilecek liseler var. Otomotiv İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim veya Endüstriyel Otomasyon bölümlerine bakabilirsiniz. Ben o lisede öğrenim görüyorum, imkanları çok fazla, 354 ile girmiştim bir kaç sene önce. Şimdi hazırlık sınıfları da var. İmkanlar bakımından çok iyi bir okul.
Kız/Erkek pansiyonu da var, Bursa'nın biraz dışında kalıyor. Görükle Zafer'in gerisinde.

O liseyi biliyorum abimde orada elektrik okudu Bilişim Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon olarak iki bölüm var Bilişim bana daha uygunmuş gibi geldi hangisini önerirsiniz?

Lise de Bilgisayar Mühendisliği bölümü yok ama programlama dersi görebilirsin. Bunun için AMP liselerine gidebilirsin.

Mühendislik için üniversite sınavına girmelisin lisede Bilişim Teknolojileri dersi var ve bu dersi de Meslek Liseleri veriyor.

Lisenin bu seneki taban puanı 373'müş.

O liseyi biliyorum abimde orada elektrik okudu Bilişim Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon olarak iki bölüm var Bilişim bana daha uygunmuş gibi geldi hangisini önerirsiniz?
Bilişimin 2 dalı var diye biliyorum Ağ İşletmenliği ve Veri Tabanı Programcılığı. O bölümde okuyan arkadaşlarım genel olarak yazılım dili üzerine başladığını söyledi eğitimlerin. Ben Endüstriyel Otomasyon öğrencisiyim. İlk senemde genellikle atölyede basit devreler ve temel tesviyecilik dersleri almıştık. Sonraki senede Arduino, Sensörler ve CAD programlarında çizim gibi şeyler gördük. Önerim bilişime girmeniz olacaktır. Otomasyon biraz daha uzak kalıyor istediğiniz lisans bölümüne göre.

Liseden liseye değişiyor bu dediğiniz, benim okumuş olduğum lisede Web Tasarım ve Veri Tabanı dalları vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…