Burundaki siyah noktalar nasıl geçer?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
Bu benim burnum :D ve çok fazla siyah noktalar var. Bir kere bir markanın siyah noktaları götüren bir maskesini denemiştim fakat daha sonra fayda etmediğini gördüm ve yaptıktan hemen sonra yine bu duruma dönüyordu. Cildim aşırı yağlı değildir sadece çok fazla terlerim genetik. Bunlardan nasıl kurtulabilirim dışarıdan çok iğrenç ve tiksindirici duruyor.

Dosya Ekleri

• 20250218_225532.jpg
    20250218_225532.jpg
    168,9 KB · Görüntüleme: 207
Bu benim burnum :D ve çok fazla siyah noktalar var. Bir kere bir markanın siyah noktaları götüren bir maskesini denemiştim fakat daha sonra fayda etmediğini gördüm ve yaptıktan hemen sonra yine bu duruma dönüyordu. Cildim aşırı yağlı değildir sadece çok fazla terlerim genetik. Bunlardan nasıl kurtulabilirim dışarıdan çok iğrenç ve tiksindirici duruyor.

Kil maskesi.
Burun bandı
benim bildiklerim ve işe yarayan şeyler bunlar.

Burundaki siyah noktaları geçirmek için şu yöntemleri deneyebilirsin:

1. Günlük Temizlik

• Nazik bir temizleyici kullan: Cildi kurutmayan, salisilik asit veya çay ağacı yağı içeren bir yüz yıkama jeli kullanabilirsin.
  • Günde 2 kez yüzünü yıka: Sabah ve akşam cildini temizleyerek gözeneklerin tıkanmasını önleyebilirsin.

2. Peeling ve Maske Kullanımı

• Kimyasal peeling: Salisilik asit veya glikolik asit içeren tonik veya serumlar siyah noktaları azaltır.
  • Kil maskesi: Haftada 1-2 kez kil maskesi (özellikle yeşil kil) kullanarak gözenekleri temizleyebilirsin.
  • Karbon peeling: Aktif karbon içeren maskeler siyah noktaları arındırmada etkilidir.

3. Buhar Banyosu

• Sıcak su dolu bir kaba yüzünü 5-10 dakika yaklaştır ve gözeneklerin açılmasını sağla. Ardından siyah nokta temizleme bantları veya hafif bir peeling uygulayabilirsin.

4. Nemlendirme ve Yağ Dengesi

• Yağsız nemlendirici kullan: Cildi kurutmadan nemlendirmek, yağ üretimini dengeleyerek siyah noktaların oluşmasını engeller.
  • Hyalüronik asit veya aloe vera içeren nemlendiriciler tercih edebilirsin.

5. Siyah Nokta Sıkmaktan Kaçın!

• Siyah noktaları sıkmak ciltte tahrişe ve izlere yol açabilir. Bunun yerine düzenli bakım yaparak doğal olarak temizlenmelerini sağlayabilirsin.

6. Beslenmeye Dikkat Et

• Aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçın, bol su içerek cildinin temizlenmesini destekle.
Bu yöntemleri düzenli uygularsan siyah noktaların azalmasını sağlayabilirsin. Eğer çok fazla siyah noktan varsa bir dermatoloğa danışmak iyi bir fikir olabilir.

Kaynak: ChatGPT

Hocam en sağlıklı teknik düzenli cilt temizliği burun bandı falan evet kısa vadede etkili fakat uzun vadede daha çok siyah nokta çıkarabilir gözenekleri açtığı için bütçeniz varsa 1000tl gibi gidip 1 adet yağ bazlı temizleyici 1 adet de köpük bazlı temizleyici alın ha bütçede sorun yoksa 1 de tonik alın max 2 haftaya hem cildiniz düzelir hem siyah noktalar yok olur(düzgün beslenme de oldukça önemli)

Burnunuzu inceledim biraz gözenekleriniz çok açılmış dediğim gibi maskeleri acilen bırakın 1500tl kendinize ayırabilirsiniz diye düşünüyorum size 3 önerim olucak alıp almamak size kalmış:

en önemlisi:The Purest Solutions Canlandırıcı Ve Gözenek Sıkılaştırıcı Tüm Ciltler Için Glikolik Asit Tonik 200 Ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

iyi bir temizleyici:ANUA Heartleaf Quercetinol Pore Deep Cleansing Foam Gözenek Karşıtı Köpük Temizleyici 150ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

düşük bütçeli yağ bazlı temizleyici(burundaki yağları çıkarır bu sayede siyah nokta çıkma durumu ortadan kalkar):Cosmed Atopia Cleansing Oil 400 ml Temizleme Yağı Yorumları - Trendyol

kaliteli bi yağ bazlı temizleyici:ANUA Hearleaf Pore Control Cleansing Oil - Siyah Beyaz Nokta Karşıtı Temizleyici Yağ 200ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

hepsi iyi ürünler. almanızı tavsiye ederim kendinize harcıyorsunuz bu parayı bir başkasına değil eğer pahalı geliyorsa daha düşük bütçeli ürünler araştırabilirsiniz (Temizleme jeli olmadan tonik kullanmayın)

Son düzenleme:
Hocam en sağlıklı teknik düzenli cilt temizliği burun bandı falan evet kısa vadede etkili fakat uzun vadede daha çok siyah nokta çıkarabilir gözenekleri açtığı için bütçeniz varsa 1000tl gibi gidip 1 adet yağ bazlı temizleyici 1 adet de köpük bazlı temizleyici alın ha bütçede sorun yoksa 1 de tonik alın max 2 haftaya hem cildiniz düzelir hem siyah noktalar yok olur(düzgün beslenme de oldukça önemli)

Burnunuzu inceledim biraz gözenekleriniz çok açılmış dediğim gibi maskeleri acilen bırakın 1500tl kendinize ayırabilirsiniz diye düşünüyorum size 3 önerim olucak alıp almamak size kalmış:

en önemlisi:The Purest Solutions Canlandırıcı Ve Gözenek Sıkılaştırıcı Tüm Ciltler Için Glikolik Asit Tonik 200 Ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

iyi bir temizleyici:ANUA Heartleaf Quercetinol Pore Deep Cleansing Foam Gözenek Karşıtı Köpük Temizleyici 150ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

düşük bütçeli yağ bazlı temizleyici(burundaki yağları çıkarır bu sayede siyah nokta çıkma durumu ortadan kalkar):Cosmed Atopia Cleansing Oil 400 ml Temizleme Yağı Yorumları - Trendyol

kaliteli bi yağ bazlı temizleyici:ANUA Hearleaf Pore Control Cleansing Oil - Siyah Beyaz Nokta Karşıtı Temizleyici Yağ 200ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol

hepsi iyi ürünler. almanızı tavsiye ederim kendinize harcıyorsunuz bu parayı bir başkasına değil eğer pahalı geliyorsa daha düşük bütçeli ürünler araştırabilirsiniz (Temizleme jeli olmadan tonik kullanmayın)
hocam aynı sorundan müzdaribim bunların hepsini almaya da hazırım veya muadilini ama neyi nasıl ne zaman kullanacağım hakkında en ufak bir fikrim bile yok bana yazrdımcı olabilirmisin

hocam aynı sorundan müzdaribim bunların hepsini almaya da hazırım veya muadilini ama neyi nasıl ne zaman kullanacağım hakkında en ufak bir fikrim bile yok bana yazrdımcı olabilirmisin
sabah uyanınca akşam yatınca kullanın ilk olarak yağ bazlı temizleyiciyi sonrasında ise köpük bazlı temizleyici kullanın sonra bir pamuğa toniği döküp yüzünüze burnunuze nazik şekilde uygulayın

sabah uyanınca akşam yatınca kullanın ilk olarak yağ bazlı temizleyiciyi sonrasında ise köpük bazlı temizleyici kullanın sonra bir pamuğa toniği döküp yüzünüze burnunuze nazik şekilde uygulayın
Yağ bazlı burnunuza dökün parmak ucunuzla bastırarak 30 saniye boyunca burnunuza uygulayın yağ bezleri dökülücek döküldükten sonra ise köpük bazlı ile tüm lekeleri alıp tonik ile destekleyin zaten sonucu alırsınız

Yağ bazlı burnunuza dökün parmak ucunuzla bastırarak 30 saniye boyunca burnunuza uygulayın yağ bezleri dökülücek döküldükten sonra ise köpük bazlı ile tüm lekeleri alıp tonik ile destekleyin zaten sonucu alırsınız
+ olarak o attığım kaliteli yağ bazlı temizleyici siyah noktaya karşı daha etkili bütçenizde sıkıntı yoksa alabilirsiniz

Sabah uyanınca akşam yatınca kullanın ilk olarak yağ bazlı temizleyiciyi sonrasında ise köpük bazlı temizleyici kullanın sonra bir pamuğa toniği döküp yüzünüze burnunuze nazik şekilde uygulayın.

Yağ bazlı burnunuza dökün parmak ucunuzla bastırarak 30 saniye boyunca burnunuza uygulayın yağ bezleri dökülücek döküldükten sonra ise köpük bazlı ile tüm lekeleri alıp tonik ile destekleyin zaten sonucu alırsınız.

Artı olarak o attığım kaliteli yağ bazlı temizleyici siyah noktaya karşı daha etkili bütçenizde sıkıntı yoksa alabilirsiniz.

Hepsi geldi ürünlerin kullanıyorum ve şimdiden etkisini gördüm çok sağ olun. Tek bir sorum var bunu her gün uyguluyacakmıyım ?

Son düzenleme:
Hepsi geldi ürünlerin kullanıyorum ve şimdiden etkisini gördüm çok sağ olun. Tek bir sorum var bunu her gün uyguluyacakmıyım ?
her gün uygulamanız şart hocam sabah ve akşam olacak şekilde onun dışında bir şey yapmanıza gerek yok

her gün uygulamanız şart hocam sabah ve akşam olacak şekilde onun dışında bir şey yapmanıza gerek yok
+ olarak sadece burun bölgesine degil yüzün her kısmına kullanın tüm ürünleri

Her gün uygulamanız şart hocam sabah ve akşam olacak şekilde onun dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

Artı olarak sadece burun bölgesine degil yüzün her kısmına kullanın tüm ürünleri.

Hocam tüm dediklerinizi harfien uyguluyorum. Ne kadar zamandan sonra sonuç görmeye başlarım sizce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı