Buzdolabı soğutmuyor

577275

Decipat
Merhaba dün gece kendi kendine durduk yerde evdeki buzdolabı soğutmayı kesti. Tamirci çağırdık 2-3 tane motor bozuk olabilir falan dediler. Biri sadece motor parası 9 bin TL istedi diğeri tamire 12.500 TL istedi buzdolabını 10-12 yıldır kullanıyoruz bu fiyatlar normal mi? :D Ya da neden bir anda soğutmayı kesmiş olabilir?

Merhaba dün gece kendi kendine durduk yerde evdeki buzdolabı soğutmayı kesti. Tamirci çağırdık 2-3 tane motor bozuk olabilir falan dediler. Biri sadece motor parası 9 bin TL istedi diğeri tamire 12.500 TL istedi buzdolabını 10-12 yıldır kullanıyoruz bu fiyatlar normal mi? :D ya da neden bir anda soğutmayı kesmiş olabilir?

Yeni buzdolabı al daha iyi dostum bizim 10 yıllık buzdolabı bozuldu o fiyatı vereceğimize 30 bine yeni buzdolabı aldık.

Buzdolabın R600a gazı taşıyorsa çıkma bir R600a gazı ile çalışan aynı litre hacmine yakın bir buzdolabından çıkma motor alırsın. Ve bir pürmüz ile eskisini sökersin çıkma motoru tqkarsın. Ortalama 500 ila 1000 lira arası. Sonra sistemdeki gaz boşaldığı için ve içine yeni gaz konacağı için drayer ( nem filtresi ) 20gr ortalama alırsın ve değiştirirsin. Geçen 45 liraya aldım. Gaz giriş yerine servis borusu bağlarsın 30 lira. En yüksek bu işlemler 1500 lira tutar. 1000 tl de gaz bastırırsın evinde. En fazla 2500 lira tutar. He ben çıkma motor değil sıfır motor alacam diyorsan 3000 lira motor gaz bastırma vs. 4200 civarı tutacaktır. Yarı yarıya ustalık alanlara selam olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı