Dün bilgisayarım açılmadığı için konu açmıştım, bugün açıldı ama görüntü yok. Buzzer buldum ama anakartta buzzer girişi yok, speaker diye 4 tane pin buldum, bu pinler buzzer için olduğunu öğrendim, nasıl takmalıyım?
Kullanılmayan kapasitör padi gibi görünüyor.
Bazı anakartların PCB'si aynı üzerindeki komponent sayısı farklı olabilir. Yüksek TDP'ye sahip işlemciler için daha stabil bir akım gerektiği için daha fazla kapasitör, VRM, Choke ile filtreleme güçlendirilir.
Kullanılmayan kapasitör padi gibi görünüyor.
Bazı anakartların PCB'si aynı üzerindeki komponent sayısı farklı olabilir. Yüksek TDP'ye sahip işlemciler için daha stabil bir akım gerektiği için daha fazla kapasitör, VRM, Choke ile filtreleme güçlendirilir.
Bende de intel h55 anakart mevcut. Anakartım arızalı olduğu için Buzzer ses çıkarıyordu. Penseyle tutup kırdım. Lehime gerek olmayabilir. Elinizle Buzzerı oraya tutup bastarak bilgisayarı açmaya deneye bilirmisiniz?
Bende de Intel H55 anakart mevcut. Anakartım arızalı olduğu için buzzer ses çıkarıyordu. Penseyle tutup kırdım. Lehime gerek olmayabilir. Elinizle buzzerı oraya tutup bastarak bilgisayarı açmaya deneyebilir misiniz? Eki Görüntüle 1127643 Eki Görüntüle 1127642