BYD mi Transporter mı?

batusir

Femtopat
Arkadaşlar ikisi farklı segmentte araçlar olsa da ikisi arasında kaldık. Öncelikle sık sık uzun seyahatlere çıkan bir aileyiz ve genelde arabada uyuruz bu nedenle genişliğini göz önüne alarak Transporter'ı düşündük. Ama ileride satışı nasıl olur parasını çıkarır mı karar veremedik. Sizce normal kullanım için byd seul u DM-i modelini mi almalıyız yoksa belirttiğim sebepten dolayı Transporter mı tercih etmeliyiz? Bu arada araçların ikisi de yeni Transporter 2024 model, BYD ise direkt bayiden alınacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ikisi farklı segmentte araçlar olsa da ikisi arasında kaldık. Öncelikle sık sık uzun seyahatlere çıkan bir aileyiz ve genelde arabada uyuruz bu nedenle genişliğini göz önüne alarak Transporter'ı düşündük. Ama ileride satışı nasıl olur parasını çıkarır mı karar veremedik. Sizce normal kullanım için byd seul u DM-i modelini mi almalıyız yoksa belirttiğim sebepten dolayı Transporter mı tercih etmeliyiz? Bu arada araçların ikisi de yeni Transporter 2024 model, BYD ise direkt bayiden alınacak.

Hem Sinan Koç'un yorumlarından hem de kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum Çin otomobilleri çok uygun fiyata alınmadığı sürece tercih edilmemeli. Sınıf farkı olsa bile Transporter'ın bahsi geçen Çin aracından daha kaliteli olduğuna eminim.
Sinan Koç'un BYD hakkında yayınladığı video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3-5 kuruş markadan para kazanmak için test videosu çeken arkadaşları takip etmeyin. Dürüst ve gerçek eleştirel anlamlarla video paylaşanları her zaman öncelikli takip edin.

Kullanım tipinize göre benim önerim Ford'un Tourneo Courier ve Tourneo Connect modelleri işinizi görecektir.
Yeni kasaları oldukça kullanışlı ve kaliteli.
Kompakt tasarımlarından sebep şehir içinde de uzun yolda da çok konforlu kullanım sağlamış olursunuz.
Volkswagen grubunun yeni ticari araçları artık Ford tarafından üretiliyor. Bu sebeple Ford'u Volkswagen'den bir adım önde tutuyorum.

Ek olarak bu araçlarda size yeterli olmayacaksa yine Ford'un Tourneo Custom modelini öneririm.

BYD'yi hiç bilmiyorum ama hacmi sorun yaratmıyorsa Transporter müthiş keyifli bir araç. Şöyle diyeyim; kayınpederin döküntü 2007 kasa Transporter'ı sürerken bile keyif alıyorum. Birçok modeliyle kısa&uzun seyahat yaptım. Düşünülen bir araç ise başka bir araç aramanıza gerek yok derim.

Bir de buna bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam ne olursa olsun şahsen Çin yerine alman kalitesini tercih ederim 1994 2004 ve 2023 model Transporter kullandık yıllarca ve 2023'ün aralığında bayiden sıfır tıraşnsporter aldık uzan şase DSG vites yani otomatik işimiz gereği panelvan aldık araba motor mekanik anlamında süper bitin yılları için insana bir keyif veriyor bu keyif 2004 de 2023 de aynı değişen tek şey teknolojik üstünlükleri bunlar güzel yanları gelelim kötü yanlarına ne olursa olsun ne kadar keyif verirse versin eski araba eskidir masraftır 1994 ve 2004 modellerinde sanayiye çok uğrardık şimdi girmiyoruz ama 2023 model diye de sorunları yok değil var Konya'daki gökmen otomativ bir şey yok deyip yolluyor daha dün doğuş otodan arandık araçtan memnun muyuz diye şikayetlerimizi söyledik arayacaklarını söylediler ama zannetmiyorum
Ve sana tavsiyem yeni kasa Ford da VW de alma niye biliyor musun 2 side aynı fabrikadan çıkıyor evet malzeme kaliteleri iyi evet amma motor anlamında berbatlar herkes alıp geçiyor ama 3 5 sene sonra hepsi motor açtıracak çünkü eski psa gurubu gibi motor triger kayışı yağın içinde çalışıyor ve bu kayışın daha çabuk yıpranmasına sebebiyet vererek hiç beklenmedik anda kayış koparıp motor kitleyebilir yatak sarabilir vs bizde yeni kasasına geçicektik ama vazgeçtik hangi bayiyi ararsanız arayın hepsi yok efendim öyle şeyler değildir bunu tasarlayanda bir mühendis düşünmüştür falan filan garip gelecek ama 2.el az düşük km eski kasa 2024 2023 filan al evet bunlarında trigeri kayış ama en azından yağın içinde çalışmıyor bu da yumuşama yapmadığı için daha uzun süre kullanım ömrü sunuyor kayış servis kayışı 120 binde değiştircek normalde ama biz 70 80 gibi değiştircez böyle önlem alarak riski azaltacağız Transporter ile sorun varsa alabilirim.
80 de 5 litre.
100 de 7.5 litre.
120 8.5 litre üstü
Yakıyor.
Genelde araba hareketr ederken 25 litre dip gazda 40 litre yakarak çıkıyor ne diyoruz aslan besleyen yemini düşünmez Max 185 km hız gördük oda limitörde limitör iptalinde 230'a kadar yolu var 150'lik için konuşuyorum bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı