Ben Steam'de item ticareti yapıyorum ve yakında envanterimi paraya çevireceğim. Itemlerimi ByNoGame'de satınca hesabıma yaklaşık 1400 TL geçiyor. Bu parayı banka hesabıma çekmeyi düşünüyorum ama bir yandan da az para olmadığı için devletin bu paradan herhangi bir vergi isteyip istemediğini de bilmiyorum. Sonuçta ödemezsem, o para yıllar içerisinde kat kat fazla olacak şekilde benden istenir. Sizce parayı hesabıma çekmeden önce yapmam gereken bir şey var mı?
Bazı yayıncıların kendilerine ByNoGame üzerinden gelen donateleri bu vergi olayı yüzünden çekmeyip sadece çekilişler için kullandığını duymuştum da o yüzden böyle konu açma ihtiyacı duydum. Cevabın için teşekkürler.
Bazı yayıncıların kendilerine ByNoGame üzerinden gelen donateleri bu vergi olayı yüzünden çekmeyip sadece çekilişler için kullandığını duymuştum da o yüzden böyle konu açma ihtiyacı duydum. Cevabın için teşekkürler.
ByNoGame'den 4-5 yıldır item alır item satarım itemi satarken 2000'e koydugunuz itemde elinize geçen kısmı 1700 civarı oluyor genelde o parayı bankanıza direk çekebiliyorsunuz hiçbir şekilde vergi benzeri bir durum yok.
ByNoGame'den 4-5 yıldır item alır item satarım itemi satarken 2000'e koydugunuz itemde elinize geçen kısmı 1700 civarı oluyor genelde o parayı bankanıza direk çekebiliyorsunuz hiçbir şekilde vergi benzeri bir durum yok.
Merhaba. Ben geçen 600 tl lik item sattım 550 sini banka kartıma attım bunun için muhasebe olayları falan açılmalı mı? Yani bynogameden kartına çektiğin paraların muhasebe işlemleri, vergi işlemleri falan açtırmak zorunda mıyız?
Aynı konuyu bende merak ediyorum. Kişiselleştirilmiş param karta çekiyordum eskiden. 1 yıldır çekim yapmıyorum yaklaşık. Şimdi para çekeceğim ama tereddütte kaldım iyice.
Aynı konuyu bende merak ediyorum. Kişiselleştirilmiş param karta çekiyordum eskiden. 1 yıldır çekim yapmıyorum yaklaşık. Şimdi para çekeceğim ama tereddütte kaldım iyice.