Arkadaşlar merhaba. Ben mesela CMD. Print("cümle"); buradaki gibi bir şey yapacağım. CMD'nin bir class printinde Void olduunu biliyorum ama o tırnak içindeli yere kendi cümlemi yazacağım oda çıktısını verecek, nasıl olacak? Library yapmak istiyorum. Bir sorum daha var kendi programlama dilimi nasıl yazarım? Herkes Assembly biliyor benim Ark Assembly bilmeden Java ile yazdı yazmak için ne öğrenmeliyim? Kaynak belirtirseniz de sevinirim.
Arkadaşlar merhaba. Ben mesela CMD. Print("cümle"); buradaki gibi bir şey yapacağım. CMD'nin bir class printinde Void olduunu biliyorum ama o tırnak içindeli yere kendi cümlemi yazacağım oda çıktısını verecek, nasıl olacak? Library yapmak istiyorum.
Bu dediğini yapmak basit. Ne yapacağını söylemişsin zaten. Tam olarak nerede takıldın?
C++:
#include <iostream>
using std::string;
class CMD {
public:
static void print(string val) {
std::cout<<val<<std::endl;
}
};
int main ()
{
CMD::print("Hello, World!");
return 0;
}
Uzun zamandır C++ ile uğraşmadım. print fonksiyonunu template yaparak istediğin veri türünü almasını sağlayabilirsin yada overloading ederekte yapabilirsin.
Bu dediğini yapmak basit. Ne yapacağını söylemişsin zaten. Tam olarak nerede takıldın?
C++:
#include <iostream>
class CMD {
public:
}
};
int main ()
{
return 0;
}
Uzun zamandır C++ ile uğraşmadım. print fonksiyonunu template yaparak istediğin veri türünü almasını sağlayabilirsin yada overloading ederekte yapabilirsin.
C++:
#include <iostream>
class CMD {
public:
}
};
int main ()
{
return 0;
}
Hayır olmaz. Kendine ait özel bir programın veya ihtiyacın yoksa böyle bir amacın da olmasın bence. Başlıkta da belirttiğin gibi, dediğin şey Library olur. Mesela Boost kütüphanesini inceleyebilirsin. Baya büyük bir library.