C# Access kayıt işlemi ve matematiksel hesaplama

Daha fazla  
Arkadaşlar bu sorum hakkında bir adet daha konum bulunmakta. O konuda isteklerimi düzgün bir şekilde ifade edemediğimi fark ettim. C# Visual Studio üzerinden Access bağlantısı restoran otomasyonu oluşturmam gerekiyor. Sipariş ver bölümü oluşturmak istiyorum bir tane. O bölümde datagridview ile ürünler tablosunu listeleteceğim. Ürünler tablosunda fiyat kısmı bulunmakta. 2 adet datagridview ve 1 adet textbox kullanacağım bu bölümde. Textboxa girdiğim sayının datagridview'den seçtiğim kolondaki fiyat ile çarpılması ve bu çarpılan verinin diğer datagridview e ve sadece benim istediğim sütunlarının eklenmesi.
Ek olarak stok arttırma bölümü oluşturdum. Butona tıklayıp datagridview de seçtiğim kolonun stok verisinin textbox'a girdiğim sayı kadar artmasını istiyorum. En azından bunu nasıl yapacağımı bilsem bana yeter. Fakat bu tür hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatan bir kaynak bulamadım.
Genel sorunum text box'a yazdığım sayının button aracılığıyla veritabanın da bir veri ile çarpılması veya toplanması. Eğer yardımcı olabilirseniz yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı