C++ algoritma analizi dersine nasıl çalışılır?

ca9an

Megapat
Yer
Muğla
Arkadaşlar herkese selam.
Üniversitede 3. sınıf dersi olarak bu dersi koymuşlar ve ne yazık ki bu dönem ciddi anlamda saldım. Şimdi de bütünlemeye kaldım.
Genel olarak C++ bilgim fena değil ama dönem boyunca ilgilenmediğim için baştan çalışmam gerekecek. Ne var ki bu dersi çalışmak içimden hiç gelmiyor. Açık konuşmak gerekirse bunda hocanın da payı büyük. Hem dersi anlatma tarzı hem de paylaştığı slaytlar oldukça saçma - kendisi de kıl zaten -. Üstelik slaytlarla final sınavının neredeyse hiçbir alakası yok. Uzun lafın kısası uyarı yer miyim bilmiyorum ama çok yüksek alıp hocayı göt etmek istiyorum. Fena dellendim.
Bu dersi daha önce almış ya da şu anda alan varsa, sıfırdan çalışabileceğim; kaynak, YouTube videosu, Udemy kursu gibi önerileriniz olursa çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Anlamadığım bir şey var, konuyla ilgili...
C++ algoritma.
Algoritma programlama dili özelinde olmaz. Proto/pseudo kod, programlama dili özelinde olabilir.

Tam olarak nedir dersin içeriği?

Yoksa çeşitli genel/jenerik algoritmaları, C++ kullanarak gerçekleme mi konu? Eğer öyle ise... bol bol kütüphane yordamlarını inceleyin. Genelleştirmeyi nasıl yapmışlar, her tür exception handling ve hook naıl halledilmiş? Fazla komut yazmadan, nesne oluşturmadan vb. nasıl halletmişler?

Temel olarak farklı algoritma stratejilerini (divide and conquer, dynamic programming, greedy, backtracking vs.). Kodlar çoğunlukla pseudo kod ama işte finalde 2 soru direkt programı istediğinden C++ dedim. Finalde yanlış hatırlamıyorsam merge sort'un master teoremle analizi, bst worst case'i, brute force string matching, fibonacci'nin recursive vs dynamic çözümünü son olarak da transfrom and conquer yöntemiyle mode bulma algortimasını istemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…