Çözüldü C# bilgisayarın kapanmasını engelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

515079

Decapat
C#'da bir program yapmak istiyorum, bu program bilgisayarın güç düğmesine basılı tutunca bilgisayarın kapanmasını engellesin. Bunu nasıl yapabilirim? Kodu nedir?

Çözüm
C#:
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
    this.FormClosing += Form1_FormClosing;
}

void Form1_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
{
    if (e.CloseReason == CloseReason.WindowsShutDown)
    {
        e.Cancel = true;
    }
}

StackOverFlow sağ olsun. Daha iyi bir yöntem de vardır elbet.
Doğrudan engellemek biraz karmaşık. Ancak uyarı verdirtebilirsiniz.

C#:
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
    this.FormClosing += Form1_FormClosing;
}

void Form1_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
{
    if (e.CloseReason == CloseReason.WindowsShutDown)
    {
        e.Cancel = true;
    }
}

StackOverFlow sağ olsun. Daha iyi bir yöntem de vardır elbet.

Çözüm
C#'da bir program yapmak istiyorum, bu program bilgisayarın güç düğmesine basılı tutunca bilgisayarın kapanmasını engellesin. Bunu nasıl yapabilirim? Kodu nedir?
Hocam güç yönetiminden kapatabiliyorsunuz sanırım diye biliyorum bir bakın isterseniz.

Sağ ol tam olmasa da işime yaradı teşekkür ederim.

Bu arada bu kodları kullanınca ve bilgisayarı kapatmaya çalışınca kapatmaya zorla düğmesi falan çıkıyor eğer forma timer eklerseniz, Interval değerini 1 yaparsanız, timer'ın içine SendKeys.Send("{ESC}"); ve SendKeys.Send("{Enter}"); yazarsanız program sürekli ESC ve Enter butonuna basacak ve bilgisayarı zorla kapat butonuna tıklanamayacak bu yüzden bilgisayar kapanamayacak. (Timer'ı çalıştırmayı unutmayın yani true yapmayı unutmayın.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…